Speltips IFK Göteborg – Mjällby 6/3: Avgörande match

Axel Sjödin Publicerat: 6 mars 2022

IFK Göteborg tar emot Mjällby på Gamla Ullevi i en avgörande match om avancemang i Svenska cupen.

IFK Göteborg - Mjällby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den sista gruppspelsomgången så står IFK Göteborg på fyra poäng och Mjällby på två och således blir söndagsmatchen direkt avgörande för avancemang. Även Norrby är dock med i leken då de också står på två poäng och möter Landskrona. Vinner de där så har de en chans att gå vidare på målskillnad beroende på hur resultatet på Gamla Ullevi ser ut.

Båda lagen är därmed pressade att vinna då ett kryss är osäkert även för Blåvitt. Pressen ligger på hemmalaget då göteborgspubliken lär förvänta sig en förbättring jämfört med tidigare år då de har underpresterat gång på gång.

Man ska passa sig med att upphaussa Göteborg ännu en gång, men spelet framåt slutet av förra säsongen såg trots allt mycket bättre ut då de äldre rekryterna med stjärnglans verkade hitta sin roll allt bättre.

Det är fortfarande väldigt tidigt på säsongen, men med Blåvitts trupp och utgångsläge så borde de klara av ett avancemang. Inför säsongen så har de även hämtat in Amir Al-Ammari från Halmstad som kan bli den spelfördelare på mittfältet som desperat saknades förra säsongen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby har tappat i kvalitet

Även Mjällby hade dock en stark avslutning på förra säsongen där de hade en helt fantastisk svit utan insläppta mål och idel trepoängare. Mycket av den defensiva stommen som låg bakom deras framgångar i fjol har dock lämnat klubben inför säsongen. Carljohan Eriksson i mål samt Joel Nilsson och Kadir Hodzic i backlinjen har bytt klubbadress.

Amin Sarr som lånades in från Malmö FF har även han försvunnit. Sarr var ett välkommet tillskott i en rätt uddlös Mjällbyoffensiv. Det har såklart hämtats in nya spelare, men det det har varit fler försäljningar än spelarköp och det går nog inte att säga annat än att det är ett Mjällby som har tappat i kvalitet i jämförelse med i fjol.

Blåvitt, som har gjort mycket färre förändringar sedan förra säsongen, lär ha en annan kemi i laget och lär kunna prestera bättre tidigt på säsongen. Med hemmapubliken i ryggen så har de bra förutsättningar för att kunna vinna matchen och boka sin plats i slutspelet utan att behöva förlita sig på Landskrona.

För 2.14 gånger pengarna hos Expekt så är det bra odds på den raka ettan här i min mening, vilket även blir vårt speltips till matchen.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinnerr
Odds: 2.14
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: