Speltips IFK Göteborg – Utsikten 20/2: Göteborgsderby

Axel Sjödin Publicerat: 20 februari 2023

I det första lilla Göteborgsderbyt i den Göteborgsdominerade grupp G så ställs Blåvitt mot Utsikten under måndagskvällen.

IFK Göteborg - Utsikten

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är inte en lätt grupp som IFK Göteborg har lottats in i då de behöver ta sig förbi två derbyn mot Utsikten och GAIS innan de möter IFK Norrköping i en förmodad gruppfinal. GAIS har sett bra ut och lär ha mängder av supportrar i ryggen inför ett efterlängtat derby, så det är egentligen bara Utsikten som borde vara den enkla matchen för Mikael Stahres gäng.

Svenska cupen borde i alla fall vara ett stort fokus för Blåvitt då de kan få det svårt att hävda sig i toppstriden under kommande säsong. Men de har stått för ett spännande transferfönster där de har visat att de är villiga att satsa pengar på spelare och det finns en optimism kring klubben inför säsongsinledningen.

Erik Hagen har potentialen att bli en fantastisk värvning för Göteborg då han fyller en viktig pusselbit på det defensiva mittfältet som de har haft svårt att fylla under senare säsonger. Amir Al-Ammari fick knappt chansen och den skadedrabbade Simon Thern har inte riktigt lyckats vara den spelfördelare som länkar samman lagdelarna som många hade hoppats på.

Resultaten under försäsongen har varit lite blandade och är svåra att läsa, men det ska i alla fall bli spännande att se hur Blåvitt kan prestera i sin första träningsmatch för året som de borde se som en måstematch.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Försäsongen har inte sett bra ut för Utsikten

Utsikten, den ofta bortglömda Göteborgsklubben, hade en ganska fin säsong i superettan under fjolåret, framförallt under vårkanten. Men med lägst publiksnitt i ligan och begränsat med resurser så har de inte särskilt mycket att arbeta med.

De förväntas vara med i bottenstriden under den kommande säsongen i superettan, men har trots det ändå lyckats värva in ett par spännande spelare. Framförallt den erfarne Alexander Faltsetas, som lämnade Häcken nu efter SM-guldet. De har dock blivit lite av ett före detta GAIS då de hämtat in Bosko Orovic som tränare och har flertalet spelare som tidigare har spelat i grönsvart.

Under försäsongen så har de redan hunnit spela två derbyn mot ÖIS och GAIS och förlorade båda dessa. Mot Örgryte så såg de rätt chanslösa ut och lyckades inte skapa mycket efter ett tidigt rätt kort från lagkaptenen. De kommer nog att få det svårt att hävda sig mot stadens största klubb och jag tycker att den raka ettan för 1.50 hos Bet365 är ganska generös med bra spelvärde.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 1.50
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:30, måndag 20 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo