Speltips IFK Norrköping – IFK Göteborg 7/3: Nybyggen

Axel Sjödin Publicerat: 6 mars 2021

Göteborg gästar Norrköping i detta kamratmöte där avancemang i Svenska cupen står på spel.

IFK Norrköping - IFK Göteborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är svårt att veta var man har båda lagen så här på försäsongen och det är extra svårt i just IFK Norrköpings fall som gjort väldigt stora förändringar sedan i fjol. De har tappat flera tongivande spelare så som Simon Thern och Linus Hallenius bland annat och hämtat in en drös nya spelare från lite här och var i Skandinavien.

Halva startelvan är i stort sett utbytt och dessutom har Jens Gustavsson fått lämna plats åt Rikard Norling som tagit över på tränarbänken. Utöver det har det även varit kaotiskt i klubben kring Peter Hunt som avgått som ordförande för klubben.

Norrköping är ett nybygge som säkerligen kommer behöva tid för att nå sin potential, tid de inte har inför mötet mot IFK Göteborg riktigt. Det är fortfarande ett starkt lag och bör kunna landa någonstans precis under toppen av tabellen i Allsvenskan när säsongen är över, men än har de mycket att bevisa.

Två vinster hittills i Svenska cupen är allt man kan kräva, men de har inte imponerat på något vis. GIF Sundsvall drog på sig ett tidigt rött kort vilket underlättade för Peking och Sandviken kördes tillslut över efter en återhållsam första halvlek.

Även Göteborg har förnyats

IFK Göteborg har precis som hemmalaget nyligen genomgått en transformation själva, vilket påbörjades redan under förra säsongen. Göteborgarna har ett ungt lag med mycket potential och det återstår att se ifall de kan utnyttja det under årets säsong.

Den kritiserade tränaren Poya Asbaghi har i alla fall ersatts med Roland Nilsson och Blåvitt spelar nu på ett mer traditionellt vis med laget byggt bakifrån. Denna säsongen inleder IFK Göteborg även med en riktig anfallare, vilket de egentligen saknade förra året. Robin Söder kommer nog att kunna göra mycket för Blåvitts chanser att sikta högre i tabellen i år redan från början.

En skakig start mot Sandviken där de trots allt vann med 4-3 följdes av ett likaresultat mot Giffarna där Tobias Sana kunde kvittera på straff i den 94:e minuten. Man kan inte säga att Blåvitt imponerat hittills men de bör ändå ha goda chanser mot ett IFK Norrköping utan Christoffer Nyman. Totte Nyman kommer ha en oerhört viktig roll i Pekings nya lagbygge.

IFK Göteborg måste gå för vinst här för att kunna klara avancemang och kommer tvingas gå framåt. Båda lagen har fått igång målskyttet och det kan bli en rätt öppen match. Därmed spelar vi på att båda lagen lyckas sätta bollen i nät för 1.74 hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos SpeedyBet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.74
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 17:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: