Speltips inför Arsenal – Nottingham Forest 24/9: Cupfotboll och skrällbud

Spelbloggare Publicerat: 24 september 2019

Ett svårt tröttkört och helt roterande Arsenal kan få större bekymmer med Nottingham Forest än vad spelbolagen tror i Ligacupens tredje runda. Skrällpositionen tas utan tvekan.

Annons:

Under tisdagen och onsdagen spelas det Ligacupen-fotboll runtom i hela England och en av matcherna som omedelbart hamnar i strålkastarljuset är den som ska spelas på Emirates Stadium i London. Såklart, det handlar ju om en storklubb som Arsenal.

Det är dock ett hårt matchat Arsenal, vars prioriteringar finns på andra ställen än cupen, som kommer ta plats på Emirates denna afton. Premier League är givetvis nummer ett i rangordningen och därefter kommer Europa League. Däremot blir det här en chans för spelare normalt utanför startelvan att visa framfötterna.

Förra veckans stora utropstecken var när det europeiska äventyret inleddes – och det med, vad som var en förmodat tuff bortamatch, vilken landade i en lika övertygande som imponerande 3-0-kross av Eintracht Frankfurt. Lördagens match var desto mer tajt; 3-2-vinst över Aston Villa. Starkt att vinna trots en man mindre på planen i över halva matchen, som vändes under slutminuterna.

Nottingham Forest över 90 minuter ska inte tas som en ”walk in the park” av Arsenal – det skulle kunna stå sig dyrt. De har fått en smakstart på årets Championship, bara förlorat en av åtta matcher och släppt in så få som fem mål. I cupspelet har därutöver Fleetwood Town (1-0) samt Derby County (3-0) värjts undan. Inspirerande uppgift, detta.

Faktum är att klubbarna mötte varandra för ett och ett halvt år sedan, då i FA-cupens tredje runda, och den matchen skrällde Nottingham Forest stort i; vann med fyra mål mot två. Finns med andra ord spelare som har positiva minnesbilder sedan dess.

Annons:

Blytungt schema för Arsenal

Det är ett brutalt spelschema som Arsenal är mitt i och då får de helt enkelt nedprioritera vissa saker – Ligacupen i det här fallet. De spelade så sent som under söndagskvällen och dessförinnan under torsdagen. Tre matcher på fem dagar med denna.

Det kommer med andra ord städas om helt och hållet i startelvan. Flera yngre pjäser som får chansen? Annars lär Mesut Özil, Callum Chambers och Shkordan Mustafi spela. Arsenals b-elva är absolut strået vassare än Nottinghams a-startelva, men mindre samspelad och skillnaderna parterna emellan minskar såklart avsevärt än om det hade varit en match där båda kliver in med bästa möjliga.

I försvarsspelet har ”Gunners” betydande problem; släpper in mål på löpande band och har i princip i varenda match svajat till under perioder. Nu möter de ett Nottingham Forest som visat prov på stabilitet, inte minst defensiv sådan, och som nu kommer från två raka 1-0-vinster. Nio raka utan torsk.

Vårt speltips inför matchen blir Nottingham Forest +1,5 mål (asian handicap) till fina 1,82 gånger degen hos Unibet. Spelet sitter då om de vinner, spelar lika eller förlorar med max uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Nottingham Forest +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, tisdag 24/9
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: