Speltips inför Aston Villa – Leicester 28/1: Ligacupfinalplats i potten

Spelbloggare Publicerat: 28 januari 2020

90 minuter är avverkade, ställningen är lika, och 90 återstår i Ligacupens ena semifinalmöte – det mellan Aston Villa och Leicester City. Införrapport, stream och givetvis speltips hittar ni inför matchen här.

Annons:

Annons: Gratis stream av matchen: Läs mer om hur du ser matchen i din mobil, läsplatta eller dator här. Regler & villkor tillkommer.

1-1 har vi på tavlan från matchen på King Power Stadium – och då ledde faktiskt Aston Villa matchen från mitten av den första halvleken, tills det återstod runt 15 minuter av matchen. Öppet i kampen om den åtråvärda finalplatsen, med andra ord.

Men det ska samtidigt nämnas, att resultatet knappast var rättvisande sett till hur matchen utvecklades. Leicester skapade flest chanser, bäst chanser och hade ett järngrepp över merparten av de 90 spelminuterna.

Huruvida det kommer se likadant ut nu när Aston Villa är stärkta av hemmaplansfördelen på Villa Park, det återstår att se. Spelmässigt, i alla fall något mer jämnt? Nu kommer Premier League-bottenlaget också från två bättre prestationer; vann med 2-1 över Watford senast och spelade dessförinnan 1-1 borta mot Brighton & Hove Albion.

Frånvarolistade för Aston Villa, enligt rapporterna, är Jed Steer, Tom Heaton, Wesley, John McGinn samt Daniel Drinkwater. Keinan Davies är allt närmare speldugligt skick och kan eventuellt ta plats i truppen. Gästerna har Daniel Amartey, Nampalys Mendy och Matty James out. Det stora frågetecknet är Jamie Vardy, om han kommer kunna spela eller ej.

Annons:

Leicester rättar till situationen – och vinner

Hemmaplan. Bättrad form. Det finns absolut faktorer som talar för en potentiell skräll i den här semifinalen, men vi har hur man än vrider och vänder på det svårt att se Aston Villa räcka ända in i kaklet nu.

Leicester har nämligen också hittat tillbaka efter en mindre svacka; krossade för snart en vecka sedan West Ham United med 4-1 i Premier League och senast passerades Brentford med en i stora delar b-betonad startelva i FA-cupen.

För Leicester, som i praktiken redan säkrat en av Champions League-platserna via seriespelet, är denna titelchans av största möjliga betydelse. Går all in för det, utan minsta tvekan. Gällande statusen på Jamie Vardy pekar också det mesta för att han kommer kunna medverka. Betyder mycket.

Och Aston Villa? Spelarna har förstås PL-bottenstriden i deras bakhuvuden. Kan säkerligen påverka, i viss utsträckning.

På King Power Stadium var Leicester dominanta och förtjänta av mer. Nu tror vi att de får retroaktiv utdelning i returen. Vinner redan under ordinarie tid?

Hos Betway får vi 1,75 x insatsen för den raka tvåan och det är värt en liten peng.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester vinner matchen, rak tvåa
Odds: 1,75
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:45, tisdag 28/1
TV: 
Stream:  dplay logo unibettv logo

 

Annons:


Annons: