Speltips inför Aston Villa – Liverpool 17/12: Galet utstick!

Spelbloggare Publicerat: 17 december 2019

Ligacupen är framme vid kvartsfinalrundan och där är Aston Villa storfavoriter mot ett Liverpool som reser till Birmingham med deras U23-lag. Givetvis ska skillnaderna vara fundamentala då.

Annons:

En titel är alltid en titel och sådana vill Liverpool slåss om i flertalet, men till följd av att de spelar VM för klubblag under onsdagen och där ställs mot mexikanska Monterrey blir det istället deras normala U23-trupp som får förtroendet i veckans Ligacupen. Långtifrån optimalt.

Därför är det också Aston Villa som får axla favoritskapet inför matchen, när de möter ett fullt b-betonat Liverpool. Hade de rest hit med den ordinarie truppen, skulle siffrorna på resultatmarknaderna istället varit mer eller mindre helt de motsatta.

Den startelva som spekulerats i och som snurrar runt i engelska medier är följande:
Kelleher; Hoever, Van den Berg, Clayton, Larouci; Chirivella, Dixon-Bonner, Kane; Elliott, Brewster, Longstaff.

Inga spelare som skulle spela Premier League-fotboll, med andra ord. Dock en ypperlig chans för dessa att stärka deras aktier i klubben och ta kliv till närmare a-laget. Räkna med full motivation från dem.

Samtidigt ska man inte förvänta sig att Aston Villa ställer ut deras absolut bästa lag. För deras del handlar säsongen i första hand om att fixa Premier League-kontraktet – nu håller enbart målskillnad dem ovanför bottentrion och tre raka matcher är förlorade, senast med 0-2 mot Sheffield United. Gäller att spara på vissa pjäsers krafter. Under lördagen väntar nämligen Southampton hemma i ett hett bottenmöte.

Annons:

Väsentlig skillnad – PL mot U23

Nivån på U23-klubbarna i England är låg. Flera klasser lägre än vad ett bottenlag i Premier League är på – och det är med den infallsvinkeln vi ser på matchen. Aston Villa är storfavoriter, även om de skulle vila ett par framstående pjäser.

Och kanske borde värdlagets favoritskap vara större än vad oddsen indikerar på? Kanske är det så att Liverpool övervärderas något just på grund av deras namn och hur starkt a-laget är? Verkligheten är som sådan att det är ett helt annat lag, fyllt av yngre förmågor, som kommer ta plats på planen.

Aston Villa har en bra bit till toppformen, nu förlorat tre raka matcher, men har i helhet varit rätt solida hemma på Villa Park. Ska nu ha toppchans på en semifinalplats.

Vårt speltips? Aston Villa -1 mål (3-vägshandikapp) till 1,90 x insatsen hos Interwetten. Spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal. Samma spel ligger i runt 30 punkter lägre hos resten av marknaden och oddset kommer med all säkerhet justeras långt före avspark.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Aston Villa -1 mål (3-vägshandikapp)
Odds: 1,90
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:45, tisdag 17/12
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: