Speltips inför Aston Villa – Sheffield United 8/2: Jämnt möte

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2019

Mål, mål, mål. Det är vårt huvudsakliga fokus inför fredagens möte mellan Aston Villa och Sheffield United i engelska Championship.

Annons:

I inledningen av den engelska ligasäsongen provade Premier League på att duka upp en fredagsmatch, men det verkar som att det experimentet har lagts på is igen. Nu är det åter tillbaka till Championship på fredagar, med en ensam match som lyfts ur ordinarie omgång (som spelas på lördagen) och istället hamnar på fredagen. Det tackar vi för.

Den här veckan spelas mötet mellan Aston Villa och Sheffield United. Det är två lag som nu huserar i mittens rike i tabellen, men som med en stark vår skulle kunna blanda sig i striden om en playoffplats. Det gäller inte minst för bortalaget som har en handfull poäng till godo på Aston Villa redan nu. Å andra sidan är känslan att det här är två lag som just nu håller Championship-klass. Varken mer eller mindre.

Vi minns också höstens möte mellan lagen som slutade hela 4-1 till hemmalaget, alltså Sheffield United. Det var en underhållande historia som byggde vidare på en trend av intressanta möten mellan lagen. Senast det var match på Villa Park – alltså förra säsongen – slutade mötet 2-2. Det kan alltså hända mycket mellan de här lagen.

Mål väntar – åt båda håll

Aston Villa har sett aningen bättre ut sedan årsskiftet, men problemet är fortfarande att laget släpper in för många mål och helt enkelt inte har en defensiv att lita på. Nu blev det visserligen 0-0 borta mot Reading senast, men annars har laget släppt in minst två mål i samtliga matcher 2019. Det säger sig själv att det inte håller i längden.

Sheffield United kommer till matchen med en försiktigt positiv trend – om vi då vill se vinsten hemma mot Bolton som en fjäder i hatten senast. Dessförinnan hade laget fyra raka matcher utan vinst varpå segern kom synnerligen lägligt. Det ska sägas att Sheffield United radade upp vinster i slutet av 2018 och fortfarande kan luta sig lite mot den poängbanken.

Här tror vi att bortalaget kommer att gå för vinsten, någonting som öppnar upp matchen. Väl på hemmaplan är Aston Villa också klart starkare.

Båda lagen göra mål spelas till 1,65 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, fredag 8/2
TV:    tv3sport logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.