Speltips inför Barcelona – Valencia 25/5: Cuptitel på spel!

Spelbloggare Publicerat: 23 maj 2019

Estadio Benito Villamarín är platsen och där ska den spanska Copa del Rey-titeln delas ut. Hamnar den hos fotbollsjätten Barcelona eller uppstickaren Valencia?

Annons:

Det spanska fotbollsspelåret ska sättas punkt på och den sista titeln delas ut, den stora cuptiteln. Barcelona, som var helt dominanta i Primera División, jagar dubbeln och Valencia hoppas kunna sätta pricket över i:et på en redan lyckad säsong som toppats med en säkrad Champions League-biljett.

Hur det här än faller ut är det oundvikligt att bortse från Barcelonas fiasko i CL-slutspelet, där man skickades ur semifinalen av Liverpool trots ett 3-0-resultat att spela på från Camp Nou. De inhemska titlarna blir nästintill bara plåster på såren när de europeiska ekar med sin frånvaro.

Valencia lyckades bli fyra i seriespelet trots den uppförsbacke de hamnade i säsongsupptakten och kommer tillsammans med det katalanska motståndet få mäta krafterna på den absoluta toppnivån nästa år. Ett massivt styrkebesked för klubben. Bara att höja på hatten. Toppas det hela med en cuptitel?

Den enda besvikelsen för Valencias del är förstås att de inte räckta ända in i kaklet under Europa League-slutspelet. Arsenal blev helt enkelt flera nummer för stora i semifinalen. Innan dess, ett imponerande äventyr.

Enda avbräcket för Valencia är på Denis Cheryshev. Kan ställa ut en stark startelva på Estadio Benito Villamarín.

Den inbördes statistiken: dubbla kryss

Matchen spelas alltså på neutral plan och känslan är att det kan sluta lite hur som helst, att Valencia kan skrälla, även om Barcelona såklart är att beakta som favoriter. Det skulle de vara nästan oavsett motstånd.

Men kan det eventuellt bli lite svårare för Barcelona att tända till efter den stora CL-besvikelsen? En titel är förstås en titel – ändå är det uppenbart hur hårt den smällen tagit på spelarna.

Här saknar katalanerna dessutom förstakeepern Marc-André ter Stegen, Rafinha och inte minst Luís Suárez. Försvinner såväl defensiv stabilitet som offensiv spets.

Under kalenderåret 2019 har Valencia visat framfötterna, stigit i tabellen och välförtjänt plockat en CL-plats. De borde, trots Europa League-uttåget, känns medvind och ska absolut ha chansen på den här cuptiteln.

Observera också att Valencia över årets två seriemöten mot Barcelona helt undvikit att förlora; dubbla kryss via 2-2 samt 1-1. De har med andra ord ställt till med problem för motståndarna förut och ska kunna det även här.

Hos Paf får vi 1,85 gånger pengarna för Valencia +1,0 mål (asian handicap) – insatsen åter om de förlorar med uddamålet – och det är alldeles för bra betalt för att hålla fingrarna borta från.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – få 100 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Valencia +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 21:00, lördag 25/5
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo 

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.