Speltips inför Barnsley – Fulham 3/8: Hett nykomlingsmöte

Martin Efvergren Publicerat: 2 augusti 2019

Både Barnsley och Fulham är tillbaka i The Championship – men med vitt skilda fjolårssäsonger. Vi förväntar oss ett tempofullt möte där hemmalaget mycket väl kan skrälla.

Annons:

Tyske managern Daniel Stendel lyckades ta upp sitt Barnsley till The Championship under sin första säsong vid rodret. Laget slutade tvåa i League One och kan nu, stärkta av fjolårets framgång, gå in i den här säsongen med gott mod.

Barnsley avslutade säsongen starkt och lyckades knipa andraplatsen efter Luton och är alltså tillbaka i Championship efter en säsong i tredjedivisionen. Nu är ambitionen att etablera sig i andradivisionen.

Försäsongen har också den sett lovande ut. Man har spelat fem träningsmatcher och vunnit fyra av dessa. Bland annat har man besegrat tyska Bochum och Arminia Bielefeld. I genrepet mot Sheffield United blev det dock en klar 4-1-förlust.

För Fulham är förutsättningarna, på många sätt, de omvända. Fjolåret blev ett misslyckande då man slutade näst sist i Premier League. Defensiven var ihålig och med 81 insläppta mål på 38 matcher var man sämst i ligan och långt ifrån att kunna hävda sig.

Scott Parker tog över styret i februari och har fortsatt förtroende när man nu ska försöka ta sig tillbaka till finrummet.

Resultaten i träningsmatcherna vittnar dock om att det finns en del att jobba med då man endast vunnit en av sex matcher samt förlorat fyra. I genrepet mot West Ham föll man med 1-0.

Annons:

Den mentala aspekten talar till Barnsleys fördel

Sett till lagen på pappret är Fulham ett lag för toppstrid medan Barnsley bör röra sig på den nedre halvan. Samtidigt ska man inte underskatta den mentala kraften i att komma underifrån med en framgångsrik säsong i ryggen.

I det här mötet är Barnsley en given underdog och det kan vara ett gynnsamt utgångsläge mot ett lag som nyligen åkt ner en division – med allt vad det innebär.

Att ställa om från en misslyckad Premier League-säsong till att bära favoritskap i Championship är en omställning som är en stor utmaning att hantera.

I spelare som Ryan Sessegnon, Aleksandar Mitrovic samt nyförvärven Anthony Knockaert, Rui Fonte och Stefan Johansen förfogar Scott Parker över en trupp med en hel del kvalitet. Frågan är nu om han kan sätta en defensiv som håller samt återskapa ett sargat självförtroende.

Under försäsongen har man dock inte lyckats bygga någon vinnarmentalitet då man endast vunnit en av sex matcher. Trots det är bortalaget Fulham favoriter i det här mötet enligt oddssättarna.

En hemmaseger står i cirka 3.30 gånger insatsen och det är inte alls en otänkbart utgång. En premiär är dock alltid något oviss, men vi tror på två lag som kommer att bjuda till. Barnsley lär vilja gå ut i högt tempo hemma på Oakwell och Fulham har sina främsta styrkor i offensiven.

Därför finns det en hel del som talar för att det kommer göras mål. Spelet blir således att det kommer bli över 2,5 mål totalt till 1.88 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 3/8
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.