Speltips inför Birmingham – Middlesbrough 4/10: Formsvagt möter formsvagt

Spelbloggare Publicerat: 4 oktober 2019

Fredagens batalj från Championship är en mellan två mindre formstarka lag i form av Birmingham City och Middlesbrough – och inför den tar vi bestämt ställning för den ena sidan.

Annons:

Hetare än såhär kunde det vara, eller hur? Men precis som alltid är tre pinnar på spel och det mellan två parter som illa kvickt vill komma på rätt spår och kunna skörda ny mark i Championship.

Å andra sidan är det mycket mellanmjölkskänsla över såväl Birmingham som Middlesbrough och seriestarten understryker precis det faktumet.

Gästerna är den större besvikelsen, från att förra året varit ytterst nära att ta en playoffplats till att nu spelat in så få som tio pinnar på tio matcher. Givetvis underkänt och man hade hoppats på mycket, mycket mer. Formkurvan pekar nedåt; 1-1 senast hemma mot Preston North End, innan en förnedrande torsk när Sheffield Wednesday stod för motståndet samt en uddamålstorsk mot Cardiff City.

Det är svårt att peka på exakt vad som inte fungerar; snarare helheten – och kanske är det så enkelt som att ”Boro” inte är bättre än på sin höjd mediokra? Tiden får rimligtvis uttyda huruvida fallet är som sådant eller ej.

Annons:

Skrällvärde

Birmingham ser inte direkt vassare ut, även om de spelat ihop tre fler pinnar än kvällens motståndare. Gillar inte alls vad de visat upp på senare tid och tre raka förluster, alla med uddamålet har det blivit. Dessutom nollade i två av dessa. Sist var det ett svagt Wigan Athletic som blev ett nummer för stora.

Känslan runt Birmingham: att det är lite vekt. Att de saknar det lilla extra som krävs för att på allvar klättra i tabellen. Mellanår att vänta, av allt att döma.

Nu har ”Boro” också varit lite sisådär på sistone, men senast mot Preston steppade de upp en nivå och kunde mycket väl ha vunnit matchen, istället för att kryssa den. Ger möjligen lite mersmak inför denna batalj – en som de ska ha goda chanser till att lösa ett bra resultat från, bortaplan till trots.

Tycker även att Middlesbrough har ett bättre material än vad resultaten hittills antyder och att de har kapaciteten för att vända på skutan. Något vassare än Birmingham.

Gästerna +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – smakar bra till 1,83x hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365!
Regler & villkor gäller. +18. Stodlinjen.se

Annons:

Speltips:

Speltips: Middlesbrough +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, fredag 4/10
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: