Speltips inför Bolton – Blackpool 7/10: League One på tapeten

Spelbloggare Publicerat: 7 oktober 2019

Fotbollsschemat är tunt såhär dagarna före landslagsuppehållet, men det finns värde att hämta på ett par håll och kanter – exempelvis från League One-mötet mellan Bolton Wanderers och Blackpool.

Annons:

Från Championship och ned i League One med massiva ekonomiska problem samt 12 stycken minuspoäng från start. Nu, nio matcher senare, har de ännu inte vunnit en enda; kryssat tre och således förlorat sex. Det innebär att de från deras -9 pinnar har 13 till närmsta konkurrent samt 18 till säker mark.

Med andra ord kommer Bolton Wanderers skickas ner ännu ett hack i rangordningen, seriesystemet. Nya ägare har trätt in i klubben, men ekonomiska svårigheter är alltjämt ett faktum och de tycks för all del inte räcka till i den här konkurrensen. Vad sägs om 2-25 i målskillnad? Galna siffror!

Annat är det för Blackbool, vars målbild är att studsa upp i Championship – och det ska de ha stora chanser till. För närvarande parkerar de på femteplatsen, en av de som leder till playoff, med ett facit om 5-4-2. Och nu? Två vunna och ett kryss på de senaste matcherna.

Annons:

Botten mot toppen

Botten möter toppen. Och för Bolton är det redan skrivet i sten, i praktiken klappat och klart, att det kommer bli spel i fjärdedivisionen nästa år. Först: att inleda med blott tre pinnar på nio matcher och inte en enda vinst. Storförlusterna uppradade, 2-25 i målskillnad.

Så, vad talar för Bolton? Möjligen att de varit något bättre på hemmaplan, var alla kryss kommit, men de har haft visst flyt i ett par av dessa och kommer nu från ett uttåg ur Ligacupen mot seriekonkurrenten Rochdale och dessförinnan en 0-1-förlust från när Portsmouth besöktes. Defensiva läckan är delvis täppt – utan att det ser bra ut alls.

Gästande Blackpool mår desto bättre; har tagit position i toppstriden och nu vunnit två samt kryssat en på de senaste matcherna. Senast värjdes Lincoln City undan med två mål mot ett. Håller en annan nivå än motståndarna och är förväntade att kamma hem en trea. Och det tror vi att de lyckas med.

På skadelistan i Blackpool återfinns Nathan Delfouneso, Joseph Nuttall samt Sullay Kaikai. Avbräck, absolut, men en stark startelva kan ändå presenteras.

1,80 gånger pengarna för den raka tvåan duger. Håll dock fingrarna borta om oddset dippar för mycket.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365!
Regler & villkor gäller. +18. Stodlinjen.se. Se hemsidan för fler detaljer. 

Annons:

Speltips:

Speltips: Blackpool vinner, rak tvåa
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, måndag 7/9
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: