Speltips inför Borussia Dortmund – Bayern München 3/8: Titeldags

Spelbloggare Publicerat: 2 augusti 2019

Tyska Supercupen lurar runt hörnet och som så ofta förut är det Borussia Dortmund samt Bayern München som får slåss om årets första titel. Speltipset inför finalen bjuder Spelbloggare.se på.

Annons:

Dominansen i den tyska klubbfotbollen har varit intakt under flera års tid och inför säsongen ställer Bayern München in siktet på den åttonde raka serietiteln – men nu först ut; Supercupfinalen.

Eftersom Borussia Dortmund blev tabelltvåa och faktiskt pressade Bayern om titeln ända in i det sista, är det de som står för motståndet i denna final – och de har fördelen av att spela på hemmaplan. Nu hoppas de kunna nå ända fram och sätta stopp för motståndarnas tillika rivalens benhårda dominans över tysk fotboll.

Det är dessutom lite nya tider i Bayern München, en ny vardag att vänja sig vid – en utan Franck Ribery samt Arjen Robben, som båda haft långa och trogna tjänster för klubben. Tillsammans med en del spelare, har tränaren Niko Kovac inkommit. Men det känns som att det fortsatt är lite tunt.

Dortmund har stärkt upp deras spelartrupp enormt och kan absolut bli ett ännu större hot i jakten på titlar. Tillbaka har Mats Hummels kommit, från just Bayern, och andra förstärkningar är av Thorgan Hazard samt Julian Brandt.

Annons:

Dortmund med toppchans

Ett starkare Borussia Dortmund och ett Bayern München som tappat ett par av deras främsta spelare de senaste åren. Känslan är att avståndet klubbarna emellan blivit allt mindre, kvalitetsgapet.

Under försäsongen har Dortmund imponerat rejält; bombat in mål och vunnit fyra av fyra matcher, däribland mot Champions League-mästarna Liverpool. Lovande, mycket lovande – även om vänskapsmatchernas betydelse inte bör överdrivas.

Bayern München har blandat friskt i prestationer liksom resultat. Senast spelade de 2-2 mot Tottenham Hotspur, förlorade därefter på straffar. Helt toppade nu? Knappast. Känslan indikerar på annat.

Att Bayern München får axla ett så kraftigt favoritskap bortgår undertecknads förstånd och här är det Borussia Dortmund som förtjänar att bli synade. Det finns flera olika typer av spel att vraka mellan; plushandikapp, rakt spel eller kanske ett överspel på deras mållina.

Och det ska understrykas att Dortmund alltså har fördel av hemmaplan i denna Supercupfinal. Betyder mycket.

Vi håller det enkelt och spelar Dortmund med +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid kryss eller hemmavinst – till oddset 1,80 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dortmund +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, lördag 3/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.