Speltips inför Bröndby – Midtjylland 17/5: Högoddsare inför danska cupfinalen

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2019

Cupspecialisterna Bröndby har nått DBU Pokalen-final på nytt och ställs där mot ett starkt favorittippat Midtjylland på Telia Parken i Köpenhamn. Här hittar ni vårt speltips inför titelmatchen.

Annons:

Bröndby överskattade de allra flesta när de förra året spelade hem den stora cuptiteln och nu har de chansen att chocka fotbolls-Danmark på nytt. Den näst största titeln står på spel.

Lite extra speciellt är det kanske även att ställas mot Midtjylland, som man faktiskt skickade ut ur semifinalen i det där cupäventyret. Åt andra hållet finns det förstås en stark revanschlusta.

Till sist landade Bröndby på en femteplats i seriespelet, Superliga, medan Midtjylland, som var regerande mästare, blev tvåa – en bit bakom dominanta Köpenhamn och en bra bit före resten av konkurrenterna. Ganska tydliga skikt i toppen av den danska klubbfotbollen.

Innan 4-0-krossen av nämnda Köpenhamn förra veckan har Midtjylland dock haft vissa bekymmer med formen; hade förlorat tre av fyra matcher innan dess, däribland med 1-2 hemma mot just Bröndby.

Särskilt positiva jargong har det för den delen inte varit i Bröndby heller. De har vunnit två och förlorat fyra av deras senaste fajter. Vad som ska nämnas är att flera av dessa varit extremt täta och små marginaler varit avgörande.

Krysset – ett logiskt utfall

En final på neutral plan. Då är det helt korrekt att Midtjylland ska värderas som hyfsat klara favoriter såhär på förhand, men här menar vi att det blivit överdrivet och att en högoddsare istället lockar.

Spelschemat i cupen har för Bröndbys del varit förhållandevis tacksamt, varpå resan hit inte varit den tuffaste – men de ska fortfarande inte underskattas. Exempelvis är bortavinsten över detta finalmotstånd färskt i minnet.

Täta matcher brukar det också bli mellan Bröndby och Midtjylland. Uddamålet åt det ena eller andra hållet har varit melodin allt som oftast under de senaste åren.

Bröndby, med svenskarna Simon Tibbling och Simon Hedlund i truppen, borde helt klart kunna göra match av denna final. Håller det tajt?

Det raka krysset under ordinarie tid blir vårt speltips till 3,80 gånger pengarna hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:00, fredag 17/5
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.