Speltips inför Burton Albion – Nottingham Forest 30/10: Cupfotboll på menyn

Spelbloggare Publicerat: 30 oktober 2018

Engelsk cupfotboll väntar under kvällen och det från åttondelsfinalrundan var Burton Albion och Nottingham Forest drabbar samman. De huserar i olika divisioner, men vi vill ändå höja ett varningens skrällfinger.

Annons:

Konkurrensen hårdnar till i Ligacupen och de flesta av klubbarna utanför Premier League har redan skickats ut med huvudena före. Till undantagen tillhör dock såväl Burton Albion som Nottingham Forest. Två lag och bara en plats vidare i slutspelet.

Det problematiska med cupfotbollen är huruvida lagen kan hantera ett redan tajtare spelschema än det som råder med seriefotbollen. Gäller detta kanske extra mycket för Forest ikväll? De spelar i Championship och har växt till att bli en av uppflyttningsaspiranterna. Vill man då investera sina krafter i cupfotboll? Tveksamt.

Burton skickades ut ur nämnda Championship under fjolåret och hittas därmed i tredjedivisionen, även kallad League One, var situationen är lite småpressad. Bottenstriden är förhållandevis nära, men en sådan hoppas och bör man väl kunna undvika – trots allt? Finns en del kvalitéer i truppen.

Stephen Bywater står som enda skadelistade spelare för Burton medan Nottingham Forest har Sam Byram samt Panagiotis Tachtsidis frånvarande. Övrig rotation kan också vara att vänta.

Bud på skräll

Lagen har båda stått för storskrällar här i Ligacupen; Burton skickat ut Shrewsbury Town, Aston Villa och inte minst Burnley. Forest, då? Bury, Newcastle United samt Stoke City. De senare nämndas matcher har förvisso spelats på hemmaplan och är att värdera in i analysen.

Tror att Burton kommer komma ut rejält hungrigare än kvällens motståndare, som det facto måste ha en potentiell toppstrid i Championship i åtanke. Direkt efter den här åttondelsfinalen, ställs de mot serieledande Sheffield United och undra på om blickarna inte redan är riktade ditåt?

Rotation – och svårt att hitta gnistan, månne?

Burton tenderar att vara ojämna i deras prestationer, kan vara otroligt bra ena veckan och klart sämre nästa. Detta kan tala för just det vi varit inne på – en skräll.

Den raka ettan spelas till 3,40 gånger pengarna hos Titanbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Burton Albion vinner, rak etta
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 20:45, tisdag 30/10
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.