Speltips inför Bury – Wigan 24/3: Favorit i repris

Spelbloggare Publicerat: 24 mars 2018

På nytt lämnar vi förtroende i Wigans händer när League One rullar vidare och härnäst besöker det uppflyttningsjagande laget tabelljumbon Bury. Kort och enkelt: klasskillnad ska råda.

Veckans speltips, till oddset 1,91, från Wigans bortamatch mot Walsall prickade utan minsta problem när de sopade hem matchen med tre mål mot noll. Nu tänker vi i likadana banor på nytt…

Men först lite allmänt om matchen. För värdskapet på Gigg Lane står alltså tabelljumbon Bury för – och utsikterna inför säsongens slutspurt är becksvarta. Med nio matcher kvar att spela har de tio pinnhål upp till säker mark och Oldham Athletic, som dessutom har en extramatch att avverka.

Är det kört för Burys del? Det får vi ändå slå fast. Blir spel i fjärdedivisionen, League Two, nästa år.

Och uppe i toppen av tabellen återfinns bortalaget, Wigan. De må ”bara” vara placerade trea nu, men har två matcher färre spelade än Shrewsbury Town samt Blackburn Rovers på andra- respektive förstaplatsen. Glappet till toppen av kullen? En trea. Toppchans för Wigan! Klubben vill och ska upp i Championship. Så enkelt är det.

Gästerna har Shaun MacDonald, Jordan Flores och framförallt kaptenen Sam Morsy indisponibla. Den sistnämnda är borta och spelar för sitt Egypten och resterande står som skadade.

För Burnley är Craig Jones, Jarmaine Beckford, Eoghan O’Connell samt eventuellt Zeli Ismail out.

Får förtroendet på nytt

Oddsen vi får på Wigan är närmast identiska med hur de var inför veckans match mot Walsall – och då blev det alltså en glasklar 3-0-vinst, också på bortaplan.

Man kan då undra: varför anses de inte ha ännu större chans här? Motståndet är sämre och har två raka förluster, senast mot bottenkonkurrenten MK Dons. Med hoppet om nytt kontrakt närmast helt sinat blir det svårt att hitta tändvätskan.

Ja, Bury ska – nästan – vara en ”walk in the park” för uppflyttningsjagande Wigan, som nu har känn på förstaplatsen.

Som vi nämnde inför Wigans match senast, har formen inte varit helt toppad – utan att det på något sätt sett dåligt ut. Nu kommer de stärkta av en suverän insats och klar seger. Då tror vi att kammar fullt på nytt av bara farten…

Wigan spelas med -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de plockar hem det med uddamålet – till 1,89x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Wigan -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 24/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: