Speltips inför Cardiff – Manchester City 28/1: Inget snack om saken!

Spelbloggare Publicerat: 28 januari 2018

Vi litar till fullo på ett roterande Manchester City när den fjärde FA-cuprundans ordinarie matcher ska summeras. Detta när Cardiff City står för motståndet i Wales. Proppen ur?

Inte verkar det som att Manchester City är mätta. De levererar på alla fronter! Premier League-titeln är i praktiken säkrad, Ligacupfinal blev de klara för i veckan och inför Champions League-slutspelet har de plitats ut som en av de främsta aspiranterna för världens mest åtråvärda trofé.

Det som skulle kunna tala emot Manchester City, som är så svårstoppade, är det tajta spelschemat när håller så pass många bollar i luften. Tisdagens semifinal i Ligacupen mot Bristol City avgjordes när bortamötet vanns med 3-2. Hemmamatchen plockades hem med 2-1.

Här väntar väl ett övermäktigt prov för Cardiff City? För all del: det finns kvalitet hos dem, men det är trots allt stor skillnad på toppen i Premier League och Championship. Klubben jagar en biljett tillbaka till finrummet; är nu trea i serien och därmed på en av playoffplatserna.

Ofokuserat Cardiff?

Intresset för de inhemska cuperna verkar måttligt, för att uttrycka det milt, i Cardiff – och det kan man förstå. Toppstriden i Championship betyder allt, helt enkelt.

Bevis på detta kan ses i 1-2-förlusten hemma mot Burton Albion i Ligacupen och man var därutöver ute på tunn is mot Mansfield Town, som huserar i League Two, i den förra FA-cuprundan. Hemmamötet fick de bara 0-0 i, för att sedan vinna med 4-1 på resande fot.

Lika säkert var det dock inte som siffrorna vill antyda. Tre av målen kom i den andra halvan av andra halvlek.

Manchester City experimenterar lite i cuperna, men väntas ställa ut en minst lika stark startelva – i det stora hela a-betonad – som mot Bristol City i Ligacupen. Det var en match som mycket väl kunde vunnits med klart större siffror. Kanske till och med borde det.

Det verkar närmast omöjligt att rå på Manchester City, oavsett lag, och det känns helt otänkbart att ett smått ofokuserat Cardiff skulle kunna det.

Inget snack om saken! Vi spelar Manchester City med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors maginal – till oddset 1,89 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kr!

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 17:00, söndag 28/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: