Speltips inför Cardiff – Sheffield Wednesday 18/10: 1X2-spel

Spelbloggare Publicerat: 13 oktober 2019

Ett nästan ett två veckors långt uppehåll i Championship är till sin ända och det rivstartas med match mellan Cardiff City samt Sheffield Wednesday, från vilken ett 1X2-tecken hämtas ut.

Annons:

Landslagsuppehållet är över och nu den vanliga vardagslunken i fotbolls-Europa tillbaka. I den engelska andradivisionen, The Championship, väntar denna fredagsmatch innan en helt fullspäckad lördag. Som vi njuter.

Här har vi två klubbar som vill ta position i tabellens övre skikt; på allvar koppla kontakt med den absoluta toppen. Topp två får, som säkert bekant, direktplatser till Premier League och de på 3-6 slåss om den sista dit i ett playoff.

Årets Championship känns också förhållandevis öppen. Flera klubbar som känns närmast helt jämnstarka – och både Cardiff samt Sheffield Wednesday kan säkerligen beblanda sig i toppstriden.

Med 11 omgångar avverkade har Wednesday spelat in 19 pinnar mot Cardiffs 16; 6-1-4 respektive 4-3-3 i resultatraderna. Innan uppehållet som precis varit åkte de sistnämnda på en 2-4-förlust borta mot West Bromwich Albion medan Sheffield Wednesday värjde undan Wigan Athletic med knappa 1-0 på hemmaplan.

Gästerna kan eventuellt få tillbaka Fernando Forestieri i speldugligt skick efter en tids skadefrånvaro, men anmärkas ska att det är en spelare som blott startat en match i årets seriespel. Massimo Luongo startade sin första match senast mot Wigan och var den som smällde dit vinnarbaljan. Får chansen från start här?

Annons:

Hemmastyrkan talar för ettan

På pappret värderar vi Cardiff och Sheffield Wednesday som väldigt jämnstarka, extremt svåra att skilja åt. Och det är vi inte ensamma om. När det dessutom precis varit ett kortare uppehåll, blir de senaste matcherna och formens betydelse av mindre betydelse.

Men vad som är anmärkningsvärt och starkt ska värderas in i analysen är hemma-/bortafaktorn.

Inför hemmapubliken är Cardiff alltid solida – ett helt annat lag än på resande fot. Det är bara att jämföra statistiken; 4-1-0 hemma mot 0-3-3 borta. Finns en helt annan tyngd samt stabilitet.

Coolbet betalar oddset 2,35 för den raka ettan och den blir vårt speltips inför matchen. Värde runt 15 punkter nedåt?

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Cardiff City vinner, rak etta
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 18/10
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: