Speltips inför Charlton – Doncaster 17/5: Finalplatsen ska delas ut

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2019

Charlton Athletic har en superfördel inför hemmareturen mot Doncaster Rovers på The Valley när kampen om den sista Championshipplatsen fortsätter samt intensifieras. Håller ända in i kaklet?

Annons:

Luton Town och Barnsley är redan klara, via första- respektive andraplatsen i League One, och nu ska ytterligare en klubb göra dem sällskap till engelska Championship. Två av dem som tampas om den platsen är Charlton samt Doncaster.

Två snabba mål i den senare delen av första halvlek av match nummer ett innebär att Charlton är de som har den stora fördelen inför de avslutande 90 minuterna. Doncaster fick emellertid liv i det hela via en reduceringsbalja bara minuter från slutet, men 1-2 i baken blir fortfarande svårt att hämta in.

Sedan årsskiftet, från vilket 22 matcher avverkats, har Charlton förlorat blott två matcher och seriespelet avslutades med flaggan i topp – liksom detta playoffäventyr inleddes med dito. En mycket imponerande bortainsats de stod för, mot ett tufft motstånd.

League Ones topp fem var helt dominant mot resten av flocken och i toppskiktet därbakom hittades just Doncaster – en sjätteplats som innebar denna chans. Det var dock med uppenbar underdogstämpel som de kom hit, till playoffets semifinal, och nu är uppförsbacken än brantare.

På skadefronten hoppas hemmalaget hinna få Jonathan Williams samt Igor Vetokele tillbaka i speldugligt skick. Utöver det kan båda parter ställa ut deras bästa möjliga startelvor.

Given etta

Charlton Athletic klev in i det här dubbelmötet som storfavoriter och det favoritskapet har växt ytterligare sedan den så imponerande bortainsatsen tillika 2-1-vinsten. Drömsituation inför returen och playoff-finalen är nära.

Och det är i kvällens favorits händer som vi lämnar förtroendet.

Först och främst har Charlton ett bättre spelarmaterial och formen talar starkt till deras fördel. Kalenderåret 2019 har varit helt fantastiskt – två förluster på 22 matcher – och under seriens absolut senaste del toppades formen till det ännu bättre; åtta av de nio senaste matcherna är vunna, varav flera med förkrossande siffror.

Nu måste Doncaster Rovers framåt och blotta sig på The Valley när underläget ska försöka vändas och risken stor är att det biter dem i baken – mot ett så pass betydligt bättre motstånd. Dessutom är bortalaget, mindre vältajmat, i en tydlig formsvacka där enbart en av de fem senaste matcherna vunnits och tre förlorats.

Med ett 2-1-resultat att spela på ser vi Charltons chanser att helt döda detta dubbelmöte som stora och speltipsar därför den raka ettan till finfina 1,90 gånger pengarna hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – få 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Charlton vinner, rak etta
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 20:45, fredag 17/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.