Speltips inför Chelsea – Tottenham 24/1: Solklart spel inför avgörandet

Spelbloggare Publicerat: 24 januari 2019

Den andra finalplatsen ska delas ut i Ligacupen och det står mellan huvudstadsrivalerna Chelsea och Tottenham Hotspur. Vem plockar hem den? Svaret tror vi oss bestämt ha, varpå det blir ett speltips till dubbla insatsen.

Annons:

Närmast helt femtio-femtio. Det menar oddssättarna. Och vi? Annorlunda, men mer om det senare.

Tottenham Hotspur kommer hit till spel med en 1-0-fördel från mötet på Wembley Stadium och det var med nöd och näppe som man kunde hålla undan. Harry Kane prickade in matchens enda mål från straffpunkten i mitten av den första halvleken, för att Chelsea sedermera var den bättre parten – utan att kunna utnyttja de framvaskade chanserna.

Nämnde Kane – normalt uppspelspunkt och den stora matchvinnaren – kommer dessvärre, för ”Spurs” del, inte komma till spel. Han, tillsammans med Victor Wanyama, Moussa Sissoko, Dele Alli och Son Heung-Min – är indisponibla. Chelsea saknar bara Ruben Loftus-Cheek.

Observera att bortamålen spelar mindre roll än normalt i Ligacupen och att dessa enbart har betydelse i en eventuell förlängning. Uddamålsvinst för Chelsea efter 90 summerade minuter, oavsett storleken av siffrorna på tavlan, innebär därför att det blir minst en halvtimme extra att spela för att skilja lagen åt.

Väl i finalen väntar Manchester City, som över två möten rentav krossat tredjedivisionsklubben Burton Albion i den andra semifinalen. Konkurrensen är stenhård när årets första titel är i potten.

Given fördel för ”Spurs”

På pappret är det alltså knapp fördel för Tottenham inför denna retur och väl i praktiken borde det också vara så fastän Harry Kane inte finns med i kortleken. Försvinner såklart en hel del udd i och med det, men man har fortfarande ett slagkraftigt material i klass med just Chelsea.

När oddssättarna då menar att det ska vara femtio-femtio, ställer vi oss på ”Spurs” sida. Och varför detta?

Chelsea ser rätt så uddlösa ut för närvarande och kommer senast från en katastrofal insats i ett annat Londonderby, mot Arsenal. Siffrorna landade i en 0-2-förlust på Emirates Stadium och ytterst lite snurrade på som önskat i spelet. Sämsta möjliga uppladdningen inför tungviktsfajt som denna, där en finalplats alltså är i potten.

Även Tottenham kommer från en derbymatch, om än en mindre prestigefylld, när de med ett sista minuten-mål på bortaplan besegrade Fulham. Långtifrån en prickfri prestation, men över det hela ser formen mer än hyfsad ut; åtta av de tio senaste matcherna har faktiskt vunnits. Matcher av blandad karaktär.

1-1 och Tottenham vidare, kanske?

Vi spelar att Tottenham tar den ärofyllda finalplatsen i Ligacupen till dubbla insatsen hos Betfair Sportsbook. Värde hittas runt 15-20 punkter nedåt.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Tottenham avancerar vidare
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 20:45, torsdag 24/1
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.