Speltips inför Colorado Rapids – LA Galaxy 12/9: Show för Zlatan?

Spelbloggare Publicerat: 11 september 2019

Målpartajen har avlöpt varandra för LA Galaxy, med Zlatan Ibrahimovic i spetsen, på senare tid, men inför bortamötet mot Colorado Rapids kan det snarare finnas värde i de motsatta profetiorna.

Annons:

23 matcher och 23 mål. Sju till antalet på de fyra senaste. Det är Zlatan Ibrahimovics enastående facit för sitt LA Galaxy – men trots denna leverans ser klubben ut att, på nytt, missa MLS-slutspelet. Det vore ett praktfiasko modellen större.

Orsaken till detta? Det slappa försvarsspelet. Två kryss och två förluster har det blivit på de senaste matcherna, man är placerade på platsen precis under de som slussas vidare till playoff och sist blev det en 3-4-förlust när Seattle Sounders besöktes. En trea här skulle emellertid innebära att man studsar upp en plats, nu med matchen mindre spelad.

Med kniven allt hårdare pressad mot strupen – kan LA Galaxy får stil på det? Det krävs mer än att Zlatan fortsätter bomba in mål, utan andra spelare måste även de steppa upp. Enormt.

Colorado Rapids slutspelsdröm är i praktiken redan släckt, när de med fem matcher kvar att spela har tio pinnhål upp till topp sju. Handlar bara om att spela för hedern – och på sistone har den motivationen räckt till för att lösa resultat; två raka 2-0-vinster – ena borta över New York RB och andra hemma över Seattle Sounders.

Annons:

Fokus: försvarsspelet

Ser man till LA Galaxys senaste matcher lutar det såklart åt att en målrik match kan vara att vänta, men det gäller att se det ur ett större perspektiv och är det någonting som laget filat på att förbättra den senaste en och en halv veckan har det varit just – defensiven.

Galaxys seriematcher snittar trots allt i snitt ”bara” ~3,1 mål. Colorado Rapids strax mer, men då är det ett par matcher som starkt dragit upp snittet – och de två senaste matcherna har de visat prov på stor stabilitet; vunnit och hållit nollan intakt. Tre raka under den klassiska 2,5-målslinan.

Det är uppenbart att bortalaget skulle kunna behöva bli desperata vid en uppförsbacke i matchen, men den stora snackisen har varit huruvida de kan lyckas med att förbättra det defensiva. Addera på detta flera tunga avbräck hos LA Galaxy. Hemmalaget riskerar bli utan den interna skytteledaren, Kaiansu Kamara.

För underspelet på 3,5-målslinan får vi 1,84 gånger insatsen av Unibet och det är ett litet utstick i jämförelse med hos flera andra bookies – ett som vi helt klart vill utnyttja.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 03:00, torsdag 12/8
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.