Speltips inför Columbus Crew – LA Galaxy 9/5: Zlatan-time

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2019

Zlatan Ibrahimovic är i hysterisk målform och hoppas kunna leverera vidare när hans LA Galaxy besöker ett Columbus Crew på Mapfre Stadium under natten mot torsdagen, svensk tid.

Annons:

Det råder Zlatan-hysteri på den andra sidan Atlanten och i MLS och speciellt överraskande är det inte när supersvensken spottat in nio fullträffar på åtta matcher. Detta har varit den främst bidragande faktorn till hans LA Galaxys succé i Western Conference med ett facit om 7-1-2, en andraplats och känn på förstaditot. Faktum är att den tas över vid händelse av en trea här.

Betydelsen av Zlatan Ibrahimovic och hans fortfarande stora kvalitéer kan inte underskattas när han det facto stått för fler än hälften, 9 av 17, av klubbens mål. Förhoppningen är det denna säsong ska räcka till en slutspelsplats och kanske även en medalj, så snöpligt som fjolåret slutade.

Bitter var emellertid eftersmaken när man senast fick en fin svit bruten via en 2-3-förlust borta mot New York RB, i synnerhet eftersom matchen in i halvtidspausen och nästan till timmens spel leddes. En fantastiskt underhållande match som hade kunnat sluta lite hur som helst.

Mardrömsfacit: fem raka förluster

Hemma-/bortaplansfaktorn är alltid att beakta och värdera in i analysen, kanske till och med lite extra i MLS. Exempelvis har LA Galaxy vunnit alla deras sex hemmamatcher, men har desto mindre charmerande 1-1-2 på resande fot.

Men som situationen ser ut för närvarande kan vi ändå inte hålla skrälltankarna borta och detta med hänsyn till Columbus Crews hemska form; fem raka förluster, två på hemmaplan och tre borta.

Ett fundamentalt problem under denna förlustsvit har varit en närmast helt impotent offensiv och att då ställas mot ett LA Galaxy som släppt in blott 11 mål på 10 matcher kan innebära klara bekymmer.

Zlatan och hans kamrater ska ha stora chanser till att åtminstone knipa en pinne i Ohio och spelas således med +0,5 mål (asian handicap) till 1,93 x insatsen hos Paf. Spelet sitter då vid oavgjort eller en bortaseger.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: LA Galaxy +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 01:30, torsdag 9/5
TV: 
Stream:  strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.