Speltips inför Derby County – Cardiff City 13/9: Val av sida

Spelbloggare Publicerat: 13 september 2019

Två veckor har passerat och det vankas fotboll från Championship på nytt. Inför fredagens batalj mellan Derby Count och Cardiff City presenterar Spelbloggare.se ett trevligt speltips.

Annons:

Landslagsuppehåll i all ära, men ingenting slår väl serielunken? Championship är tillbaka och det direkt med en tung match från Pride Park Stadium.

Vad som höjer tempen inför denna match är att det är två stora besvikelser som ställs mot varandra; klubbar som vill och skulle kunna utmana om Premier League-platserna, men hittills inte förmått att komma upp i nivå.

Derby County stod för en mycket lovande premiär där de på bortaplan vann med 2-1 över Huddersfield Town. Därefter? Fem seriematcher utan vinst, två förluster och tre kryss. Före det kortare uppehållet som varit åktes en brutal 0-3-förlust på borta mot Brentford och pressen tilltar alltmer.

Gästerna, Cardiff City, har levererat bättre – men visst finns det mer att önska? De trillade ur Premier League med liten marginal i fjol och hoppas kunna studsa upp tillbaka på direkten. Prestationerna har varit upp och ner. Kryss blev det senast mot Fulham och dessförinnan åktes Ligacupen ur via en 0-3-förlust mot Luton Town. Men ja, det här året handlar om Championship, inte cuperna.

På skadelistan för Derby hittas Ikechi Anya, Jayden Bogle, Craig Forsth och Andre Wisom medan Cariff har Sol Bamba, Marlon Pack, Neil Etheridge och eventuellt Dann Ward out.

Annons:

Fördel bortalaget

Vad är det som hänt med Derby? Är de inte bättre än såhär? Efter seriepremiären har de inte förmått att vinna en enda match, på fem försök. När de ställdes mot Brentford senast blev de helt utspelade; föll med 0-3, släppte till massvis av målchanser och skapade knappt en enda.

Så, hemmaplan till trots har vi svårt att se dem som favoriter i denna match. Uppehållet kan förstås ha varit till viss fördel, även om det också ska nämnas att det enbart varit på två veckor. Svårt att vända skutan på så pass kort tid, inte minst efter ett plattfall som senast.

På tre bortamatcher har Cardiff bara spelat in en pinne, men över det stora hela har de sett klart bättre ut än kvällens motståndare och de är mer än aktuella för uppflyttningsplatserna från Championship. Spelarmaterialet är snäppet vassare än Derbys och hit kommer de med tre seriematcher utan förlust uppradade.

Hos Bethard får vi 2,08 gånger pengarna för Cardiff ska vinna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort. Det är helt klart värt en peng.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Cardiff City +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 13/9
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.