Speltips inför Djurgården – Elfsborg 3/3: Stora avgörandet

Spelbloggare Publicerat: 3 mars 2019

Grupp G – blir det mästarna Djurgårdens IF eller IF Elfsborg som tar slutspelsplatsen i Svenska Cupen därifrån? Stockholmarna räknas som storfavoriter på Tele2 Arena och det köper vi utan att blinka.

Annons:

1. Djurgården, 2: 2-0-0, +4 mål
2. Elfsborg, 2: 1-1-0, +4 mål
3. Frej, 2: 0-1-1, -1 mål
4. Hässleholms IF, 2: 0-0-2, -7 mål

Ett tvåmannarace, precis som väntat, med andra ord. Förutsättningarna är simpla: för Djurgården krävs ”enbart” oavgjort för att avancera vidare medan Elfsborg behöver vinna matchen.

Blåränderna från huvudstaden har varit helt dominanta i deras matcher, men varit oroväckande uddlösa i den sista tredjedelen av banan och där finns mycket att fundera på inför matchen i synnerhet och framtiden i allmänhet.

De får nu tillbaka flera spelare som kommer bidra till att spetsa till det hela; Buya Turay, Aslak Witry, Jonathan Augustinsson och Fredrik Ulvestad. Däremot är Erik Berg och Nicklas Bärkroth fortsatt out. Astrit Ajdarevic verkar av rapporter att döma inte vara i form han heller.

Elfsborg har hämtat in flera spännande namn inför året, men hur välsnickrat är det facto lagbygget? Under Svenska Cupen-matcherna, liksom innan dess, har problemen från fjolåret gjort sig påminda. Mot Hässleholm, huserandes i Division 2, var man illa ute i halvtid och hemma mot Frej, Superettan, kom kvitteringsbaljan till 1-1 i den femte stopptidsminuten.

Klar fördel, DIF

Absolut, ineffektiviteten oroar i Djurgården, men nu får de tillbaka flera viktiga pjäser och med Buya Turay på topp blir spetsen en helt annan. Annars har försvarsspelet varit närmast klockrent. Släpps till försvinnande lite.

Över det hela har DIF presterat väl i de två inledande matcherna och favoritskapet här mot Elfsborg anses betydande, från alla håll och kanter.

Gästerna ser alldeles för svajiga ut och väntas få stora bekymmer att hålla ihop det mot ett mer välordnat och namnstarkt motstånd. Att matchen dessutom måste vinnas innebär de att de kan behöva riskera en hel del – och då är det lätt hänt att spiken i kistan kommer för 08:orna.

1,71 x insatsen räcker väl för att motivera ett spel på den raka ettan? Bethard är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak etta
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 3/3
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.