Speltips inför Djurgården – Häcken 16/3: Finalplats i potten…

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2019

Det väntas bli en tuff och hård kamp i Svenska Cupen-semifinalen mellan Djurgården och BK Häcken – en match vi inte direkt väntar oss att proppen kommer åka ur i. Tillknäppt på Tele2 Arena?

Annons:

Fyra klubbar återstår och de slåss om Sveriges näst största fotbollstitel samt en plats ut i sommarens Europakval och desto närmare finalen – där man kommer ställas mot AIK eller AFC Eskilstuna – vi kommer, desto större blir insatserna och betydelsen av matcherna.

Häcken har fått en hel del rubriker under cupspelet, positiva sådana. Av de allsvenska klubbarna är det, menar flera, de som imponerat allra mest medan andra väntade toppmotståndare stått och stampat en del.

Men här kommer det i särklass främsta provet hittills, det enda allsvenska motståndet. Dessförinnan har Brage, Rosengård, Brommapojkarna och GAIS passerats med den samlade målskillnaden om 15-2.

Ett stort orosmoln inför matchen har varit huruvida anfallsstjärnan Paulinho ska kunna medverka eller inte. Hans röda kort, efter två ostskivor, i 4-1-krossen av lokalrivalen GAIS har upphävts och brassen är således disponibel och kommer spela en huvudroll på Tele2 Arena. Räkna iskallt med det.

Från Djurgården har det blandats friskt under försäsongen samt cupen. Spelet har i det stora hela varit lovande, men med en ineffektivitet i den sista tredjedelen som oroar. Det märktes inte minst av i derbykvartsfinalen mot Hammarby, där merparten av matchen fördes och det ändå skapades försvinnande lite; 0-0 på tavlan efter såväl 90 som 120 minuter och därefter vinst på straffar.

Inget större risktagande – underspel

Defensivt står DIF urstarkt med mittlåset bestående av Marcus Danielsson samt Jacob Une Larsson – så pass att avsaknaden av Erik Berg, skadad, blir förhållandevis liten. Ett förvisso offensivt potent BK Häcken, i synnerhet med Paulinho på planen, borde kunna kontrolleras hyfsat.

Framåt i banan finns det mer att diskutera. Mot Hammarby skapades extremt lite och i matcherna innan dess förvaltades alldeles för få av målchanserna. Nyförvärvet och anfallaren Mohamed Buya Turay kan behöva en del tid innan det på allvar lossnar.

Häcken må ha blomstrat marknaden hittills, men ännu inte stött på motstånd av Djurgårdens kaliber och kommer förstås vara mer tillbakalutade i positionerna denna afton. Det är ännu en faktor som vi tänker talar för en mer tillknäppt historia.

En finalplats är i potten och här lär det inte chansas överdrivet mycket åt varken det ena eller andra hållet.

Under 2,5 mål spelas till oddset 1,80 hos Betfair Sportsbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair Sportsbook – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 18:10, lördag 16/3
TV:  cmorefotboll logo tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.