Speltips inför Fremad Amager – Lyngby 11/9: Cupfotboll

Spelbloggare Publicerat: 5 september 2019

Dansk cupfotboll står på menyn och i den andra rundans avslutande batalj står det mellan Fremad Amager och Lyngby, som förvisso spelar i olika divisioner – men där det ändå borde kunna bli en tät historia.

Annons:

Det har varit fullspäckat med DBU Pokalen-matcher sedan strax över en vecka tillbaka och nu ska den andra rundan summeras. Matchen spelas under en annars tunn fotbollsonsdag och om ni vill höja tempen visas matchen på Viaplay med start 20:00.

Gästande Lyngby BK är förstås de som får axla favoritskapet såhär på förhand. De studsade upp från andradivisionen 1st Division till året och har inlett på ett fullt acceptabelt sätt i finrummet; vunnit tre och förlorat fem matcher. Primära är att undvika flyttas ner – en målbild de absolut ska kunna uppfylla.

Kvar i andradivisionen hittas Fremad Amager; placerade som sexa med en resultatrad om 2-4-2. Stabilitet har visats prov på, men mindre spets. Det är till och med så att deras matcher allt som allt snittat under två mål per match. Kommer krävas mer offensivt – om man ska ta position i en uppflyttningsfajt.

En väsentlig fördel för Lyngby, förutom att de det facto har ett bättre spelarmaterial, är att de haft en och en halv veckas vila inför matchen medan Fremad Amager spelade så sent som under söndagen – 0-0 borta mot Kolding IF.

Annons:

Förlorat fyra av fyra bortamatcher

Givet är att Lyngby ska vara favoriter, men att det ska bli en ”walk in the park” ser vi som mindre sannolikt. Istället – skrällbud?

Mycket kommer såklart handla om eventuell rotation från båda parter, hur stor den blir och hur mycket man vill satsa i cupspelet kontra serien. Gästerna har haft gott om vila inför matchen, men kan ändå lufta spelare från utanför den ordinarie startelvan. Att överleva i Superliga är starkt prioriterat.

Och vad som ska understrykas är att Lyngby är nykomlingar i förstadivisionen samt att de haft fasansfulla problem på resande fot; förlorat fyra av fyra matcher och dessutom blivit nollade i två av dessa.

Fremad Amager har hållit nollan i två matcher efter varandra, visar upp hyfsad form och kan absolut ställa till med problem för bortalaget.

Dubbelchansen 1X är värd en liten peng till oddset 1,75 hos Betfair Sportbook. Den som vill ta det säkra före det osäkra kan invänta startelvor, dock med risken att oddsen kan justeras kraftigt.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – testa spelbörsen & få 450 kr riskfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen 1X
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 20:00, onsdag 11/9
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.