Speltips inför Fuenlabrada – Real Zaragoza 16/10: Val av sida

Spelbloggare Publicerat: 16 oktober 2019

Toppmöte vankas i den spanska andradivisionen, Segunda División, med Fuenlabrada mot Real Zaragoza. Det är emellertid med tveksam form som de drabbar samman. Vem vinner, får ny kraft och tar över seriens andraplats?

Annons:

Det dröjer ännu lite mer tid innan de europeiska toppdivisionerna återstartar efter landslagsuppehållet som varit, men det finns också värde att hämta från fotbollens värld och mer specifikt den spanska andradivisionen, den elfte omgångens hängbatalj.

Och vad som sätter lite extra piff på det hela? Att en eventuell vinnare övertar andraplatsen i tabellen. Vid ett oavgjort utfall blir det Real Zaragoza som kliver upp på den positionen, bakom serieledande och hittills dominanta Cádiz.

Gemensamt har parterna att de båda inledde spelåret med bravur, för att sedermera tappat viss framfart. Gästerna plockade dock en efterlängtad fullpottare (1-0) när de besökte Numancia under söndagen – efter fyra vinstfria matcher; tre kryss och en torsk – medan Fuenlabrada kommer från en 1-2-förlust borta mot Mirandés och nu enbart vunnit en av deras fyra senaste matcherna.

Vilka spelare kan då vara extra spännande att kika in lite extra på? Luis Suárez – ett namn han delar med en betydligt mer meriterad spelare – med sina sju fullträffar på tio matcher för Zaragoza. Hos Fuenlabrada har målskyttet varit fördelat på fler spelare. Ett utropstecken har dock varit den erfarne mittfältaren, Hugo Fraile; fyra mål är antecknade på hans konto.

Annons:

Hemmaplansfördelen betydande

Att Real Zaragoza har ett mer namnstarkt spelarmaterial är odiskutabla fakta och de kommer dessutom från en vinst, medan Fuenlabrada förlorade senast. Men ska det betyda att bortalaget bör vara favoriter? Ytterst, ytterst tveksamt.

Efter tio spelade matcher vardera är Fuenlabrada blott två pinnar bakom kvällens motståndare och en av huvudanledningarna till den fina utgångspositionen i tabellen har varit hemmaspelet; två vunna och två kryss. Under fjolåret, när de spelade i tredjedivisionen, hade de makalösa 15-3-1 i hemmaraden.

Över tid kommer det möjligen vara svårt för Fuenlabrada att hänga kvar uppe i tabelltoppen, men inför denna match menar vi i alla fall att de ska vara rätt klara favoriter.

Vårt spel inför vad som komma skall blir därför Fuenlabrada att vinna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort till strax under dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Fuenlabrada vinner, draw no bet
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 16/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: