Speltips inför Harrogate Town – Portsmouth 11/11: FA-cupen

Spelbloggare Publicerat: 11 november 2019

Kvalrundorna är över, de stora klubbarna kommer in nästa fas och Harrogate Town samt Portsmouth ska fäktas om en plats vidare till den andra rundan av klassiska FA-cupen. Här hittar ni speltips och alla odds inför måndagsmatchen.

Annons:

Den näst sista matchen från den första rundan av FA-cupen, den efter kvalditona, står på måndagsmenyn – med start 20:45 och visad hos Unibet, helt utan kostnad, för deras kunder. Via oss får ni 500% – 500 kr bonus eller 100% – 2 000 kronor bonus hos dem.

Harrogate Town är en blåbärsklubb huserandes i National League, motsvarande femtedivisionen, och de är förstås klara underdogs när ett Portsmouth, spelandes i League One, tredjedivisionen, står för motståndet. En amatör- mot proffsklubb, trots allt.

Då ska det också nämnas att Portsmouth är en klubb med historia av att spela på ännu större scener; så sent som för tio år sedan i Premier League, innan det ekonomiska stålbadet och återhämtningen som skett under flera års tid.

Åtminstone jagar Harrogate en plats upp i League Two, nu placerade som sexa i deras serie, och i teorin skulle klubbarna med andra ord kunna få mäta krafterna i samma division kommande säsong. I praktiken ser det däremot ut som en omöjlighet.

För Portsmouth ska för all del inte dras in i en bottenstrid av League One, utan snarare ställt in siktet på en plats mot Championship. För närvarande hittas de i det mellersta skiktet av tabellen, om än med ett förhållandevis litet skutt upp till playoffplatserna samt med en formkurva som pekar rakt uppåt. 4-1-krossen av Southend United senast var den fjärde raka matchen utan förlust.

Annons:

Skrällspel

Givetvis råder stora skillnader dessa två emellan; i spelarmaterial, erfarenhet och mål- tillika kravbilder. Däremot är motivationsfaktorn alltid betydande i inhemska cupspel som detta och i synnerhet redan i de tidiga omgångarna.

För hemmaspelarna är det här en fantastisk utmaning. De får spela inför TV-kameror och skulle vid händelse av en skräll här, kunna ställas mot de riktiga stora pjäserna. Kan vara årets match för flera av spelarna, som heller inte kommer få spela på direkt större scener. Nu har de också bara förlorat en av deras 12 senaste matcher samt vunnit fem av de sex senaste.

Gästerna prioriterat förstås seriespelet främst och kan komma att rotera en del inför matchen. Tar troligtvis rätt lätt på uppgiften. Att åka ur vore inte helt världen, även om det vore en liten käftsmäll.

Ännu en faktor som kan spela en central roll är att matchen, här på CNG Stadium, spelas på konstgräs. Förändrar förutsättningarna en hel del.

Harrogate Town +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – spelas till 1,72x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Harrogate Town +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,72
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, måndag 11/11
TV: 
Stream:  unibet logo eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.