Speltips inför Huddersfield – Derby 5/8: Sista premiären

Spelbloggare Publicerat: 5 augusti 2019

Huddersfield Town och Derby County är de sista ut att premiärspela i Championship anno 2019/20 – och här hittar ni vårt speltips inför mötet på John Smith’s Stadium. Favoritspel eller skrälldito?

Annons:

Det kan mycket väl vara två uppflyttningsaspiranter som drabbar samman denna måndagsafton. Derby County var förra året en 1-2-förlust i playoff-finalen mot Aston Villa att ta klivet upp till Premier League – samma serie som Huddersfield Town med dunder och brak trillade ur.

Huddersfield var helt chanslösa på toppnivån, hade alldeles för lite spets i truppen och skrapade ihop blott 16 pinnar på 38 matcher. Nu är de nere i Championship på nytt, för att ta avstamp upp. Men tufft kommer det bli, för konkurrensen är stenhård och det är en svårtippad serie.

Men oavsett vad; i Championship-mått mätt har Huddersfield en bra och bred trupp, precis liksom Derby – utan att de för den ska vara dominanta uppe i en toppstrid.

För Derby har fransosen Philip Cocu kommit in på tränarposten sedan Frank Lampard lämnat klubben för Chelsea – och det är ett spännande namn de fått in. Åren som Cocu hade i PSV 2013-2018 lovar mycket. Senast kommer han från några månader i turkiska Fenerbahce.

På truppfronten finns det orosmoln för bortalaget, som har sex spelare indisponibla för matchen; George Thorne, Curtis Davies, Scott Carson, Andre Wisdom, Jack Marriott och Duane Holmes.

Skrällspel

Under försäsongen har Huddersfield verkligen visat upp deras bästa sida; helt undvikit att förlora på sex matcher, varav vissa mot tufft motstånd, och vunnit den stora merparten av dessa. Framförallt defensiven har satts.

Stärkta av hemmaplansfördelen och med ett Derby som har en del avbräck ska de såklart värderas som favoriter, men vi anser likväl att de blivit överdrivet stora sådana.

Derby är en av de konkurrenter som på allvar blir att se upp med i årets Championship. Gott om klass, kan utmana om uppflyttningsbiljetterna även nu. Blandad kompott i vänskapsmatcherna. Kan absolut, även på bortaplan, fälla krokben för Huddersfield.

Summa summarum: en tät match mellan två jämnstarka – eller? – lag. Då finner vi värdet i skrällspelen.

Derby County +0,5 mål (asian handicap) – vinst på spelet vid kryss eller bortaseger – är helt klart värt en peng till de 1,76 gånger pengarna som Bethard ställer ut.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Derby County +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, måndag 5/8
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.