Speltips inför IFK Göteborg – GAIS 25/2: Klassiskt cupderby

Spelbloggare Publicerat: 25 februari 2019

Ett hett 031-derby ska utspelas i Svenska Cupen – de djupa rivalerna IFK Göteborg och GAIS, som inte ställts mot varandra sedan 2012. Gamla takterna, sitter de i?

Annons:

En del av charmen med Svenska Cupen är att klubbar från lägre divisioner får äran att ställas mot de allsvenska och då följer klassikermöten som detta med.

Mindre charmerande är det att matchen inte kommer spelas på Gamla Ullevi, en arena som klubbarna delar, utan Bravida Arena med plats för blott 6 000 åskådare i Hisingen. Oavsett vad borde derbykänslan finnas kvar och kan få GAIS-supportrar att påminnas om fornstora dagar.

GAIS har inte varit i närheten av att ta klivet tillbaka till Allsvenskan och med rådande trupp blir det svårt att fixa en bättre plats än i mittenskiktet av Superettan. Ganska mycket mellanmjölk. Få spelare som sticker ut. Addera på det, mindre starka försäsongsresultat.

Cuppremiären förlorades också, precis som väntat, borta mot Örebro SK. 1-2 skrevs siffrorna.

IFK Göteborg är för den delen en klubb i närmast förfall, med bristande sportsliga resultat och en blodröd ekonomi. Speciellt mycket borde inte vara att vänta från den i årets allsvenska heller, men stärkta aktier har de åtminstone fått i och med förvärvet av bekante Sebastian Eriksson. Klasspelare.

Underspel

Det sprudlade inte direkt om Blåvitt i deras cuppremiär. Efter att Sebastian Ohlsson smällt in spiken i kistan under slutminuterna summerades det till en 2-0-vinst över Division 1-huserande Nyköping, som inte ens förmådde att skramla ihop till en full bänk i matchen.

Gissningsvis kan således även GAIS, som borde vara av mittenmaterial i Superettan, kunna ställa till med vissa bekymmer för dem, såhär på neutral planhalva och i ett derby som betyder så mycket. Galet mycket mer än bara resultatet i potten, hedern och äran.

Även om det var en herrans massa år sedan som IFK och GAIS mötte varandra, blev det ofta mer hård kamp än skönspel i de inbördes matcherna. Derbykaraktär. Det väntar vi oss här, även om den riskerar att tona ut lite på grund av arenabytet och att matchen spelas på plast.

1-0/1?

Under 2,5 mål spelas till oddset 2,10 hos Betfair Sportsbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, måndag 25/2
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.