Speltips inför Juventus – Lazio 22/12: Titel på spel

Spelbloggare Publicerat: 22 december 2019

Årets första titel i den italienska klubbfotbollen ska delas ut och det står mellan den regerande Serie A-mästaren Juventus och Coppa Italia-mästaren Lazio, som möter varandra på King Saud University Stadium i Riyadh, Saudiarabien.

Annons:

Att en italiensk titelmatch spelas på fullkomligt främmande mark tar förstås lite udden av det hela, men å andra sidan – en titel är en titel, och såväl Juventus som Lazio är klubbar som är på ständig jakt efter sådana.

Juventus vann alltså Scudetton förra året, ja, åtta säsonger i följd, och Lazio Coppa Italia. Två storklubbar. Givetvis en riktig supermatch vi har att se fram emot, dessutom präglad av en hel del rivalitet.

Faktum är att lagen drabbade samman med varandra tidigare under december månad, då med Lazio som värd och vinnare (3-1) på Stadio Olimpico i Rom. Var klart bättre under matchens andra halva; vände på siffrorna och det är mäkta imponerande.

Regerande Supercupmästare är också Juventus, som ställdes mot AC Milan förra året. Dessförinnan var det Lazio som tog hem det – mot just “Den gamla damen”. 2015/16 var det omvänt.

Annons:

Mål åt båda håll

Vem väger då tyngst i afton? På neutral plan är det, såklart, Juventus som axlar favoritskapet – men Lazio är samtidigt i utmärkt form och vann alltså inbördes mötet i Serie A häromveckan, om än inför hemmapubliken. 2,15-3,40-3,90 står 1X2-marknaden i inför matchen. Ganska öppet, alltså.

Efter den där förlusten mot Lazio har Juventus vunnit tre matcher i följd, men fortsatt är defensiven – inte minst i deras mått mätt – något skakig. Mål har släppts in i fyra av deras fem senaste matcher.

Och att Lazio kan såra Juventus, det är alldeles uppenbart och fick vi se svart på vitt tidigare under månaden.

Lazio har en offensivt lagt spelfilosofi och det har för all del skördat resultat, men ofta också med att man själva blir sårade. Av de 15 senaste matcherna, Serie A och Europa League inräknat, har 11 innehållit mål åt båda håll. Senast vände de 0-1 till en 2-1-vinst borta över Cagliari på stopptid.

Öppet, fartfyllt och målrikt återigen?

Betfair Sportbook erbjuder oddset 1,73 för BLGM-spelet och det blir vårt speltips inför matchen. Ingen superinsats, men värt några guldtior.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,73
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 17:45, söndag 22/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: