Speltips inför Leeds – Millwall 28/1: Skrällvarning utfärdad!

Spelbloggare Publicerat: 28 januari 2020

Det är svårt att se Millwall som speciellt stora underdogs i samband med att de besöker ett formsvagt Leeds United på Ellands Road i en av tisdagens alla matcher från engelska The Championship.

Annons:

Länge kändes det mer eller mindre klappat och klart att Leeds United skulle lösa en av de två direktplatserna till Premier League, men toppstriden i Championship har tajtat till sig rejält och flera av konkurrenterna nedanför – just nu är man placerade på andraplatsen, bakom West Bromwich Albion – har minskat avsevärt.

Exempelvis är Fulham blott en trea bakom, om än med matchen mer spelad, och Nottingham Forest fyra med lika antal spelade. Det ser, trots allt, ut att kunna bli en nagelbitare, det här…

Så, hur har det då kunnat hända? Enkelt – en djup formsvacka, en som kom helt oväntat. Av de sju senaste seriematcherna har enbart en vunnits, tre slutat oavgjorda och tre förlorats. Nu blir det upp till bevis de närmsta veckorna och även i den här matchen specifikt.

Med FA-cupförlusten mot Arsenal inräknad har Leeds nu förlorat såväl som blivit nollade i tre matcher efter varandra. Senast borta mot Queens Park Rangers (0-1). Vem ska få det att lossna i offensiven? Patrick Bamford är en av flera spelare av kompetens, men hans form har kallnat och den nämnda matchen sumpade han en straffspark.

Här saknar serietvåan, förutom skadepjäserna Adam Forshaw och Barry Douglas, avstängde Kalvin Phillips. Tillkommer i truppen gör emellertid Manchester City-lånet, talangen Ian Poveda. Kan vara aktuell för ett inhopp. Det är förvisso ingen spelare som väntas lämna större avtryck.

Annons:

Millwall – otroligt formstarka

Och motståndet? Klassiska Millwall! Ett lag som på allvar fått luft under vingarna och nu starkt beblandat sig i striden om omflyttningsplatserna. Playoffområdet är så lite som ett par poäng borta…

Laget kommer från en 0-2-förlust i FA-cupen där de ställdes mot Premier League-huserande Sheffield United, men det kom knappast som en chock och ska heller inte höja några frågetecken gällande formen.

I seriesammanhang ser det desto bättre ut – en formkurva pekandes åt helt motsatt håll än för Leeds – med fem raka utan förlust, 3-2-0, och endast en dito på 13 matcher. Det visas prov på stabilitet, defensiv styrka och offensiv spets.

Visst, att besöka Leeds United på Elland Road är alldeles oavsett formkurvor en tuff uppgift – men visst ska Millwall ha betydligt bättre möjligheter till poäng än vad spelbolagen vill ge sken av?

Vårt speltips blir därför Millwall +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till oddset 1,73 hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Millwall +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,73
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, tisdag 28/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: