Speltips inför Levante – Barcelona 10/1: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2019

Barcelona förväntas köra över Levante i Copa del Rey-dubbelmötet emellan. De inledande 90 minuterna ska spelas på Estadi Ciutat de Valéncia och därifrån har siffror av starkt intresse vaskats fram.

Annons:

180 minuter. Levante mot Barcelona. Vinnaren tilldelas en plats i cupens kvartsfinal. Och det är ett Barcelona som bara väntas köra över motståndarna. Vinna utan att knappt behöva svettas för det.

Och visst är det så att Barcelona är av en helt annan standard. Dessutom har de under de senaste åren haft det extremt enkelt för Levante. Varit kattens lek med råttan. Det är bara att titta på siffrorna.

Levante – Barcelona: 0-5
Levante – Barcelona: 5-4
Barcelona – Levante: 3-0
Levante – Barcelona: 0-2
Barcelona – Levante:  4-1
Barcelona – Levante: 5-0
Levante – Barcelona: 0-5
Barcelona – Levante 5-1
Levante – Barcelona: 1-4

Med andra ord; åtta av de nio senaste inbördes mötena vunna och alla dessa med minst två baljors marginal. Det är fakta som stärker katalanernas aktier inför matchen. För mindre än en månad sedan möttes parterna på exakt samma arena och då slutade det, som ni ser ovan, i en 5-0-vinst för Barcelona.

Annars har Levante rätt mycket att vara tillfreds med av spelåret 2018/19. De hittas i mittenskiktet av tabellen – dock inte utan fara att dras in i bottenstriden – och levererat relativt stabilt. Kan inte krävas mer.

Givet underspel

Med tanke på siffrorna ovan, den inbördes statistiken, kanske det kan anses skumt att lockas av skrällspelen, men så är fallet här.

Copa del Rey är en bra bit nere på Barcelonas punktlista och här är kraftig rotation deklarerad och då kanske framförallt på de offensiva positionerna. Leo Messi är en av de som väntas ställas utanför startelvan.

Barcelona har förmått att rada upp treor på sistone. De två senaste har dock kommit utan att imponera överdrivet: 2-0 över Celta Vigo samt 2-1 över Getafe. Kanske blir lite småtufft även här? Vetskapen om att en retur på hemmaplan väntar, innebär att man inte behöver skynda framåt.

Levante har varit förvånansvärt underhållande att följa under året. Flertalet målrika matcher. Händer saker framåt och bakåt i banan. Nu finns inte andra alternativ än att sätta försvarsspelet främst.

Ett roterande Barcelona ska ses som favoriter, men räkna inte med att siffrorna måste skjuta i höjden.

Spelet? Under 3,5 mål till dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:30, torsdag 10/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.