Speltips inför Liverpool – Shrewsbury Town 4/2: Oönskad FA-cupretur

Spelbloggare Publicerat: 4 februari 2020

Liverpool kommer ställa ut deras U23-lag i samband med omspelet mot League One-huserande Shrewsbury Town i FA-cupen. Blir det flipp eller flopp?

Annons:

Jürgen Klopp har valt att låta sina A-spelare vila under det två veckors långa vinteruppehållet från Premier League-fotboll och därför, trots kritik från många håll, valt att skicka med U23-truppen till denna retur mot Shrewsbury Town i FA-cupens fjärde runda. Neil Critchley är det som får huvudansvaret vid bänken.

Senast enbart ynglingarna fick företräda klubben var i december månad, mot Aston Villa i Ligacupen, och då förlorade man med noll mål mot fem. Bättre lycka nu, eller sumpas den sista möjligheten till en inhemsk cuptitel under tisdagskvällen?

Det roterades förvisso friskt från Liverpools sida i det första mötet, men nu blir det ett helt annorlunda lag på nytt – helt utan spelare från det ordinarie laget. På Montgomery Waters Meadow tappades en 2-0-ledning in till 2-2 under den andra halvlekens avslutande halva. Ett fiasko för Liverpool – en praktskräll för Shrewsbury Town, som firade stort när slutsignalen ljöd.

För många av bortaspelarna blir det här en av deras största matcher i karriären, bara att komma till Anfield för att få spela fotboll. Klubben hittas nämligen nere i tredjedivisionen, League One, och hittas där nere på den undre tabellhalvan.

Enda avbräcket för Shrewsbury är på Oliver Norburn, som faktiskt skadade sig i det första mötet lagen emellan och alltjämt är skadelistad.

Annons:

Tätt att vänta på Anfield

Det är alltså ett rent ungdomslag Liverpool kommer ställa ut på planen och senast fallet var som sådant åkte de på en 0-5-knockout av Aston Villa.

Värt att nämna är att det spelmässigt såg betydligt bättre ut kontra resultatet på pappret. Man hade mycket boll och perioder av bra spel – men den stora skillnaden syntes till i hur anfalls- och försvarsmomenten avslutades. Helt olika nivå av spetskvalitéer.

Nu är skillnaderna, när ett tredjedivionslag står på den andra sidan planhalvan, betydligt mindre och Liverpool får faktiskt axla ett rätt klart favoritskap inför matchen.

Bortalaget kommer fajtas med näbbar och klor på Anfield – nu när de har en utmärkt möjlighet till att ta ännu ett steg framåt i FA-cupen. Anfallsformen är dock ett orosmoment; hit kommer de från dubbla förluster i matcher de också blivit nollade i. 0-1 mot Rochdale och 0-2 mot Gillingham. Det är inget spetsigt PL-motstånd Liverpools ynglingar ställs mot, med andra ord…

Tätt på Anfield att vänta? Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – är värt en peng till oddset 1,85 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, tisdag 4/2
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: