Speltips inför Luton Town – Middlesbrough 2/8: Premiär i Championship!

Spelbloggare Publicerat: 1 augusti 2019

Den stora Championship-premiären är här! Startskottet tas under fredagskvällen när nyuppflyttade tillika hemmastarka Luton Town tar emot ett Middlesbrough som hoppas kunna utmana om biljetterna till Premier League på Kenilworth Road. Här: speltips, odds och stream.

Annons:

Luton Town, vilken storskalp de stod för i League One, den engelska tredjedivisionen. Serien toppades med ett facit om 27-13-6 och nu får de chansen att mäta krafterna på den näst största scenen i landet. Målet? Såklart, att överleva. Åtminstone primärt.

Såväl hemma som borta var Luton Town fantastiskt bra över hela spelåret, men det var spelet på Kenilworth Road som imponerade allra mest. Faktum är att inte en enda av 23 matcher förlorades inför hemmapubliken. Är det samma styrka som ska hålla dem ovanför Championships bottentrio?

Trots att Mick Harford förde Luton till fjolårets stora succé, har han lämnat klubben till plats för Graeme Jones, ny huvudtränare. Huruvida det blir flipp eller flopp, det får tiden helt enkelt utvisa.

Middlesbrough var på håret att ta en av playoffbiljetterna upp mot Premier League förra året, med en pinne som höll dem nedanför topp sex – och då blir det enkelt att måla upp målbilden för säsongen; uppflyttning. Enkelt kommer det emellertid inte bli. Konkurrensen är hård i Championship, precis som förra året. Men kapaciteten finns.

Annons:

I och med den knappa missen, fick tränaren Tony Pulis lämna klubben och in har istället den före detta lagkaptenen Jonathan Woodgate, blott 39 år, kommit. Spännande – men riskfyllt?

Lagen har för övrigt varsitt avbräck inför matchen; Lutons Alan Sheehan behöver stå åt sidan och ”Boros” Dael Fry är skadelistad.

”Boro” är starkare

Premiärer är alltid ovissa och i synnerhet när en nykomling står på den andra sidan planhalvan. Addera på det den hemmastyrka som Luton Town visade upp i League One. Det tål att upprepas – 23 matcher och noll förluster!

Men skillnaden mellan tredjedivisionen och Championship, den är stor. Här kommer klubben med största sannolikhet behöva fajtas med näbbar och klor för kontraktet – och direkt ställs de inför en mycket, mycket tuff uppgift.

Middlesbrough ska vara uppe och toppen och tampas. Allt annat vore ett fiasko. Siktet inställt på uppflyttning. Försäsongen – hur stor vikt ska man lägga vid resultaten, är frågan? – har varit av blandad kompott. Genrepet, mot franska Saint-Ètienne, slutade i ett 1-1-kryss.

Genrepet för Luton kan man oavsett vad inte undvika att höja varningsflaggorna efter. På hemmaplan åkte de på en käftsmäll till 1-5-förlust mot Premier League-huserande Norwich City. Frågetecken inför premiären, således.

Även på bortaplan menar vi att ”Boro” borde betraktas som relativt klara favoriter mot Luton Town, även om det för all del inte väntas bli en ”walk in the park” på Kenilworth Road.

Middlesbrough +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid delad pott – är en mycket sund position till 1,63 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Middlesbrough +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 2/8
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.