Speltips inför Maccabi Haifa – Hapoel Haifa 24/12: Derby på julafton

Spelbloggare Publicerat: 24 december 2019

Julafton bjuder på fotboll från israeliska Ligat Ha’al – med ett derby tillika toppmöte mellan Maccabi Haifa och Hapoel Haifa. Spelbloggare.se bjuder på matchens bästsa betting tips.

Annons:

Runtom i Europa är det ledighet från fotbollen, men på andra håll i världen rullar det på i vanlig ordning, däribland Israel. Vi på Spelbloggare.se är, som alltid, med er och levererar speltips 365 dagar om året.

Och det vankas alltså derbyfest i storstaden Haifa, mellan Maccabi samt Hapoel. Två lag som dessutom återfinns i seriens högre skikt.

Ganska betydande skillnader är det emellertid dem emellan. Maccabi Haifa är egentligen den enda nämnvärda utmanaren till normalt dominanta Maccabi Tel Aviv, som man har tre poäng upp till just nu, och de hoppas man nu kunna knappa in en bit på. Pressen är på att kamma hem hela potten – oddset för den raka ettan står nämligen “bara” i 1,55.

Några hack nedåt i tabellen står Hapoel Haifa, men också hela tio poäng – med så få som 14 omgångar avverkade – och deras mål för säsongen kan som högst ställas i att behålla en plats bland topp sex, de som får spela vidare i mästarrundan istället för nedflyttningsditot. Rätt bra lag, i dessa mått mätt, men utan att direkt sticka ut.

Annons:

Derbykaraktär

Temat har inte direkt varit målsnålt för något av lagen på senare tid och framförallt har Maccabi Haifa spelat en lika lyckosam som frejdig anfallsfotboll inför hemmapubliken på Sammy Ofer Stadium; 16 mål framåt på sex matcher. Åtta bakåt.

Men lite av en reaktion har det kanske blivit – under ordinarie tid, innan två mål i förlängningen, hade de bara 1-1 mot seriens jumbo Sektzia Nes Tziona, om än i cupspelet. Dessförinnan mållöst borta mot ett halvdant Hapoel Ra’anana.

Samtidigt har Hapoel Haifa stått starkt på resande fot och inte minst varit framgångsrika defensivt. Har absolut potentialen till att stänga igen hyfsat och hålla det tätt här i afton.

Sedan skiljer sig alltid derbymatcher från normala serielunksfajter, med allt vad de innebär runtomkring. Faktum är att två raka inbördes möten slutat mållösa.

Under 2,5 mål köper vi till 1,82 gånger pengarna hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 250% extra i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:15, tisdag 24/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: