Speltips inför Malmö FF – AIK 15/3: Given kvartsfinalfavorit (uppskjuten)

Spelbloggare Publicerat: 13 mars 2020

Mitt i allt världs- och Coronakaos spelas det i alla fall Svenska Cupen-fotboll och det väntar en tungviktsbatalj mellan Malmö FF och AIK på Eleda Arena. Därifrån tvekar vi inte det minsta – ett superspel är identifierat.

  Spela Malmö ff att vinna till oddset 1,70!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Svenska Cupen-kvartsfinaler inför tomma läktare. Det är inte de trevligaste av förutsättningar, men likväl är det två av landets största, mest anrika och slagkraftiga klubbar som möter varandra. I potten hittas dessutom en plats till semifinalen…

Cupen ska verkligen inte undervärderas. Landets näst största titel. Och för AIK är det en chans att komma ut på den europeiska scenen till sommaren – att få kvala till Europa League. Så blir det även om just Malmö FF eller Hammarby tar hem det hela, eftersom fjolårets allsvenska fjärdeplats.

Förväntningarna är nedskruvade på AIK till säsongen – och man kan förstå varför. Spelartruppen har inte sett så här tunn ut på flera års tid. Ett mellanår att vänta? Eller kan de överraska? Kapacitet finns det förstås fortfarande; mycket kommer handla om hur äldre pjäser som Henok Goitom, Sebastian Larsson och Per Karlsson levererar.

Malmö FF är, i vanlig ordning, starkt favorittippade inför säsongens seriespel och så även till det här cupslutspelet – och det finns onekligen en hel del att bevisa med hänsyn till de två senaste åren. Nytt tränarnamn är dansken Jon Dahl Tomasson.

Förra månaden skickades MFF ut ur Europa Leagues första slutspelsrunda, där de ställdes mot tyska Wolfsburg. Var inte i närheten av att räcka till över 180 minuters fotboll och nu är fullt fokus på det fortsatta cupspelet.

Annons:

MFF strået vassare

Nivån på motståndet har inte varit det tuffaste för MFF i cupens gruppspel, men det har ändå funnits starkt positiva indikationer i matcherna – krossade Syrianska med 8-0, vann över Karlskrona med 2-1 och över AFC Eskilstuna med tre mål mot noll. Ser solida ut och laget ser väl förberedda ut inför fortsättningen liksom till den allsvenska seriestarten, när den nu blir av.

Detsamma kan knappast påstås om AIK, som inte känts så här kalla på flera års tid. Spelartruppen något ålderstigen, i viss mån avsaknad av spets man kan önska hos ett topplag och med en spelidé som (ännu) inte burit frukt. Tveksamt inställd till vad som visats upp under försäsong och cupen.

Nu gick de förvisso vidare från gruppspelet efter 3-1-segern över Kalmar FF i den avslutande matchen, men varken i 2-2-mötet hemma med J-Södra eller 1-0-vinsten borta över Örgryte IS lämnades speciellt positiva besked i det spelmässiga.

1,70 gånger pengarna för den raka ettan är mycket bra betalt och det blir vårt speltips inför denna kvartsfinal. Spelet hämtas hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – med svenska oddssättare och höga odds!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Malmö FF vinner, rak etta
Odds: 1,70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, söndag 15/3
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons:


Annons: