Speltips inför Manchester City – Burton Albion 9/1: Högoddsare från semifinalen

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2019

Det blir ett skrällspel med fokus på målen när Manchester City och Burton Albion ska slåss om en finalplats i Ligacupen. De inledande 90 minuterna i dubbelmötet spelas på Etihad Stadium, där Premier League-mästarna är presenterade som storfavoriter.

Annons:

1,06 på 1X2-marknaden. 1,02 för att ta finalplatsen. Det är oddsen som ställs ut på Manchester City av bookiesarna. Här är Burton Albion mer eller mindre helt borträknade – och man kan förstå varför, även om vi inte är exakt lika pessimistiska.

Manchester City tillhör såväl landets som världens toppskikt i fotbollsvärlden, med världsklasspelare på varenda position och framförallt en extrem offensiv spets samt bredd. Osar klass.

Efter de två tappen under slutet av december månad, har de dessutom åter hittat rätt: vunnit över Southampton, seriefinalen över Liverpool och i veckan krossat Rotherham United med 7-0 i FA-cupen. Vältajmad form till den här semifinalen, fortsatta titelkampen i Premier League och det stundande Champions League-slutspelet.

Burton Albions resa här i cupen har varit fruktansvärt imponerande. Shrewsbury Town, Aston Villa, Burnley, Nottingham Forest och Middlesbrough har alla skickats ut. Flera Championship-klubbar. Det här blir det första Premier League-motståndet. Avsevärt nivåhöjning, men helt utan press på sin axlar. Allt att vinna, försvinnande lite att förlora.

Vilka är Burton annars, kortfattat? De huserar i tredjedivisionen, League One, och hittas där i mittenskiktet av tabellen. Ytterst liten chans att flyttas upp. Blandad kompott i prestationerna och över det stora hela har mer funnits att önska. Laget flyttades ner från Championship inför spelåret och hade som mål att ta klivet upp på nytt.

Välbetalt målspel

Svårighetsgraden, nivån och oddset ska alltså höjas och det med ett målspel. Burton har visat att cupen tas på största möjliga allvar med flera storskrällar och har nu känn på finalen. Kan Manchester City skakas om, månne?

City kommer förstås spela extremt offensivt, framåtlutat och vilja sätta spiken i kistan redan här på Etihad Stadium. Hade varit passande att kunna rotera mera i returen med hänsyn till det tajta spelschemat.

Men den offensiva jargongen kan komma med ett pris – kan Burton smälla in en balja, kanske? Vi är inte främmande till den tanken. De kommer från en 4-0-kross av Rochdale, på bortaplan, och har skakat om flera större pjäser i cupen.

Vad som också ska anmärkas är att City, innan deras 7-0-vinst senast, hade släppt in mål i 11 matcher efter varandra. Stundtals haft svårt att hantera när motståndarna, även de sämre, stuckit upp.

Mål åt båda håll? Det spelas till 3,10 x insatsen hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 9/1
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.