Speltips inför Manchester City – Rotherham United 6/1: Trevligt utstick

Spelbloggare Publicerat: 6 januari 2019

Ett roterande, men ändå så brutalt mycket starkare, Manchester City med en fantastisk offensiv kapacitet bör städa av Rotherham United med enkelhet i FA-cupens tredje runda. Här blir det att åka av…

Annons:

Från ett hett Premier League-toppmöte mot Liverpool, en 2-1-vinst på Etihad Stadium, där även denna match ska utspelas, till att ställas mot Rotherham United i ett mindre prioriterat FA-cupen bara tre dagar senare. Det skiljer avsevärt på tempen i matcherna för närvarande.

Men det är också en chans för spelare strax utanför den så breda och kvalitativa truppen att visa framfötterna. Stärkta deras aktier inför Pep Guardiola. Spelare som väntas få chansen här är bland andra Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Riyad Mahrez och Leroy Sané. Inte vilka offensiva namn som helst.

Medan Manchester City fajtas om PL-titeln och väntar Champions League-slutspel senare under året, spelar Rotherham för deras kontrakt i Championship, var de är placerade på platsen ovanför strecket och med en trea ned under detsamma. Efter en radda, nio mer bestämt, av vinstfria matcher kunde de i veckan fälla krokben för Preston North End och vinna med två mål mot ett.

Centrala mittfältspjäsen, Richard Towell, i Rotherham kommer inte kunna medverka på grund av en avstängning medan Darren Potter samt Kyle Vassell är skadelistade.

Betfair med fint odds

Tack vare den så brutalt breda truppen och inte minst offensiva kapaciteten som normalt finns även utanför startelvan i Manchester City, kan de trots matchens mindre stora prioritet ställa ut en startelva som skulle vara rejält slagkraftig i Premier League.

Och framåt i banan finns det så mycket att hämta av de spelare som väntas ta plats på banan. Gabriel Jesus konkurrerar normalt med Sergio Agüero om spjutpositionen och han vill med all säkerhet ta chansen, liksom Kevin De Bruyne som ännu inte hittat formen efter sitta skadeuppehåll. Perfekt uppgift här.

Rotherham, som alltså hittas i botten av Championship, kommer kämpa med näbbar och klor för att hålla siffrorna nere, men vi ser det som mest sannolikt att de skjuter rakt upp i höjden. Anmärk också att de släppt in mål i – hör och häpna! – 12 matcher efter varandra.

Betfair Sportbook sticker ut hakan lite och erbjuder oss oddset 1,90 för minst fyra hemmamål i matchen. Det är runt 10-15 punkter bättre betalt än hos merparten av de konkurrerande bookiesarna.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City över 3,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 15:00, söndag 6/1
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.