Speltips inför Manchester City – Watford 18/5: FA-cupfinal!

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2019

Årets sista titel ska delas ut när det vankas final i FA-cupen mellan fotbollsjätten Manchester City och uppstickaren Watford. Hos Spelbloggare.se tar ni, som alltid, del av matchens bästa speltips, oddsen och startelvorna.

Annons:

Premier League, Ligacupen och nu kanske FA-cupen. Manchester City har siktet inställt på den stora trippeln i England och värderas dessutom som storfavoriter till att vinna på Wembley Stadium.

Trots Champions League-fiaskot – om det ens kan kallas för ett sådant – är det bara att höja på hatten för Pep Guardiolas Manchester City. De höll undan från Liverpool i Premier League via en 4-1-kross av Brighton & Hove Albion i den avslutande matchen och spelade på 38 matcher in 98 pinnar. Galen statistik.

PL-slutspurten var mer av en besvikelse för Watford, som hade hoppats på att bli ”best of the rest”, men efter att ha avrundat med tre förluster blev det inte bättre än en plats i mittenskiktet. Europahoppet står därför till denna finalbatalj och oddset för att de ska få höja pokalen står i 7,0.

Det enda avbräcket för Citys del är på Claudio Bravo medan Watford har Domingos Quina skadad samt José Holebas avstängd. Slagkraftiga startelvor som kan ställas ut av respektive tränare.

Watford petar in en boll

Formen talar till Manchester Citys fördel. Klasskillnaden likaså. Det kommer krävas en praktinsats från Watford för att överhuvudtaget hålla det här tajt; hålla nerven vid liv när klockan tickar upp närmare mot 90 minuter.

Men kört ska det väl ändå inte vara?

Watford har laddat upp batterierna inför denna, för deras del, historiska final och spelarmaterialet är av kvalitet. Spännande offensiv, inte minst. Mål framåt har det exempelvis blivit i tio av de tolv senaste matcherna, däribland borta mot City, 1-3.

Luras heller inte av att Manchester City skulle stå som värd för matchen, utan den spelas på Wembley Stadium i London. Fifty-fifty på den fronten, med andra ord.

Manchester City har redan kammat hem serietiteln och en cuptitel. Givetvis kommer de inte hit mätta, men kanske är hungern något större i Watford?

Oavsett vad ska det extremt mycket till för Manchester City att lämna en match mållösa och mot ett Watford som är lite sisådär, småsvajiga, i försvarsspelet vore det en brutal chock. Händer inte.

Alla nerver i en stor finalmatch som denna till trots, ser vi chanserna för en underhållande historia som betydande såhär på förhand och lockar omedelbart av målspelen.

Valet? Att båda lagen gör mål till oddset 2,14 hos Paf. Värde tio punkter nedåt?

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 18:00, lördag 18/5
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.