Speltips inför Middlesbrough – Stoke 20/12: Trippla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 20 december 2019

Ett lika hett som ångestfyllt bottenmöte ska utspelas i engelska The Championship. Platsen är Riverside Stadium och där är det Middlesbrough samt Stoke City som ska göra upp om tre blytunga poäng.

Annons:

Tredje sist, på nedflyttningsplats, och 18 poäng på 22 matcher. Det är verkligheten för Stoke.
Två platser ovanför dem, med tre poängs skillnad, alltså 21 poäng på 22 matcher. Det är verkligheten för Middlesbrough.

Mycket mer nervkittlande än såhär blir det väl knappast? Blytung bottenfajt. Tre blytunga pinnar i potten. En match där en förlust kan bli fullkomligt ödesdiger.

Gällande “Boro” är situationen särskilt uppseendeväckande med tanke på att de så sent som under fjolåret var med i racet om en plats upp i Premier League. Oroväckande utvecklingskurva för klubben, som nu alltså ser ut att behöva kämpa med näbbar och klor för att överhuvudtaget undvika åka ner i League One, tredjedivisionen.

Ganska blandad kompott har det varit på senare tid. Före 1-3-förlusten borta mot Swansea City för strax under en vecka sedan hade Middlesbrough i alla fall stått för ett par hyfsade prestationer. Ta med sig kan de att två raka hemmamatcher summerats i vinster och fyra raka utan förlust.

Stoke återhämtar sig fortfarande från en makabert usel säsongsinledning och har förbättrat sig, utan att det för den delen ser bra ut. Nu kommer de närmast från en mållös match när Reading kom på besök till bet365 Stadium och innan dess städades Luton Town undan med 3-0 på samma arena. Litet lyft.

Annons:

Ingen underdog på hemmaplan

Det finns en hel del som talar emot Middlesbrough – truppsituationen, den halvdana formen och att Stoke City hållit nollan i två raka matcher och på dessa plockat fyra poäng. Men de ska väl ändå inte ses som underdogs på oddsmarknaden?

Paddy McNair och Marcus Browne blev båda utvisade i förlustmatchen senast för “Boro” och missar således även denna match. Anfallspjäsen, också den internaskytteledaren, Britt Assombalonga är därutöver fortsatt tveksam. Problematiskt, såklart. Inte vilka spelare som helst.

Men på hemmaplan, i en bottenmatch som denna, ska chanserna till tre poäng ändå vara goda. Hemmaspelet har ändå renderat i fyra vunna, två kryss och fyra förluster – att jämföra med Stokes 2-1-7 på resande fot. Gästernas två senaste matcher, där mycket varit förbättrat, har dessutom spelats på hemmaplan. Oklart om de får samma utdelning på bortaplan.

Nästan trippla insatsen för den raka ettan köper vi utan att överhuvudtaget blinka – 2,98 hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – klicka här!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Middlesbrough vinner, rak etta
Odds: 2,98
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:45, fredag 20/12
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: