Speltips inför Middlesbrough – Tottenham 5/1: Favoritfall?

Spelbloggare Publicerat: 5 januari 2020

Målen blir det bestämda huvudfokuset inför FA-cupmötet mellan formstarka Middlesbrough och storklubben Tottenham Hotspur under söndagseftermiddagen.

Annons:

Från kris till optimism har sinnesstämningen förändrats i Middlesbrough från mitten av december månad och framåt. Lagets drömmar om spel i Premier League såg ut att vara helt körda bara för några veckor sedan och risken ansågs snarare vara att degraderas till League One.

Fyra vinster senare, i flera tunga bataljer, och “Boro” kan i alla fall smått börja drömma. Uppförsbacken är fortsatt brant, men knappast omöjlig att bestiga. Gäller att ta det vecka för vecka, match för match, och se hur långt det räcker. Kanske kan även FA-cupen bli en glädjefaktor hädanefter?

Att ställas mot Tottenham Hotspur innebär å ena sidan givetvis en underdogstämpel modellen större, men tajmingen att ställas mot dem är å andra sidan bra när de stått för flera sämre insatser och inte minst saknar målsprutan Harry Kane, precis som Danny Rose, Ben Davies, Hugo Lloris samt Tanguy Ndombele.

Dessa insatser vi pratar om är Norwich City (2-2) samt Southampton (0-1-förlust) borta. Man kan med säkerhet slå fast att direkteffekten av José Mourinhos inträde i klubben ebbat ut. Väldigt mycket att arbeta med och med defensiven som det mest uppenbara av bekymmer.

Liksom bortalaget störs också “Boro” av skadeproblematik med Ryan Shotton, George Friend, Anfernee Dijksteel, Darren Randolph, Britt Assombalonga och eventuellt Daniel Ayala out. Inte supermycket nytt på tapeten.

Annons:

Släppt in mål i sex raka matcher

Skrällspel. Raka, handikapp eller liknande – det mesta är av intresse inför den här FA-cupbataljen, menar vi.

Det bästa alternativet? Att det målas åt båda håll.

Tottenham har helt tappat momentum och gällande den bristfälliga defensiven har den varit ett tydligt problem ända sedan José Mourinho kom till klubben. Sex raka matcher har de släppt in mål i, liksom i 11 av deras 12 senaste matcher.

Nu möter de ett Middlesbrough som stormar framåt och verkligen toppat formen; tagit fyra skalper på raken – och kompetens har vi sedan tidigare vetat om finns i laget. Har därför svårt att se “Spurs” hålla nollan medan offensiven ska vara så kraftfull att de inte ska bli nollade fastän Harry Kane är out.

1,74 x insatsen får vi för spelet hos Betsson. Helt klart köpbart.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,74
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:01, söndag 5/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Annons:


Annons: