Speltips inför Middlesbrough – Wigan 20/8: När vänder det?

Spelbloggare Publicerat: 20 augusti 2019

Kan man redan nu påtala en kris? Det vore förstås att ta i, men en sak är säker: Middlesbrough har pressen på deras axlar. Nästa uppgift: Wigan Athletic hemma. Speltips, odds och allt inför matchen hittar ni här.

Annons:

Det var på målsnöret att Middlesbrough fick spela playoff mot Premier League förra året och förhoppningen har varit att klivet ska tas nu, men så måste skutan vändas på. Seriestarten lämnar exakt allt att önska.

Två förluster, mot Blackburn Rovers samt Brentford, och kryss mot Luton Town har det blivit hittills. Addera på det en straffsparksförlust i Ligacupen mot Crewe Alexandra FC, som hittas nere i fjärdedivisionen.

Är det här som det ska vända, årets första fullpottare hämtas? Bottentippade Wigan Athletic står för motståndet och då är favoritskapet, den dunkla formen till trots, stort såhär på förhand. Huruvida det är för stort, som det ska eller underdrivet är svårt att sia. Värdet hittar vi på andra marknader.

Gästerna har ett mindre vasst spelarmaterial; saknar spetskvalitéer på flera positioner och mycket talar för att det kommer handla om bottenstrid i årets Championship. Blir att kämpa hårt för varenda pinne möjlig.

Premiären lyckades Wigan faktiskt vinna, 3-2 hemma över Cardiff City, för att sedermera följa upp det med dubbla serieförluster – mot Preston North End (0-3) och Leeds United (0-2). Däremellan åktes cupen ur mot Stoke City.

Missar matchen för Wigan gör Joe Garner, Anthony Pilkington (skadade) och avstängde Joe Williams. Även Sam Morsy är i riskzonen. ”Boro” har Dael Fry samt Rudy Gestede skadelistade.

Annons:

Ingen höjdarmatch

Ett Middlesbrough helt ur form, med dubbla serieförluster uppradade och utan mål framåt i dessa, som ska föra matchen och trycka på framåt. Det mot ett Wigan som allt som allt förlorat och blivit nollade i tre raka. Visst känns det inte som att någon höjdarfajt väntar oss?

Med andra ord: målsnålt att vänta, misstänker vi. En matchbild präglad av två lag med dålig form och ångest. Det sistnämnda särskilt från ”Boros” sida.

Vad som skulle kunna tala emot en målsnål match är om Middlesbrough spelar ren desperationsfotboll på Riverside Stadium – men vi tror snarare att de kommer försöka kontrollera matchbilden och pressa ner motståndarna. Successivt bryta ned dem.

Det finns ett par spännande målspel att ta en närmare titt på. Vi känner för att hålla det enkelt och tar ställning på den mest klassiska av mållinor.

Spelet blir alltså under 2,5 mål till fullt acceptabla 1,75 gånger pengarna hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, tisdag 20/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.