Speltips inför Midtjylland – Esbjerg 12/7: Dansk seriepremiär!

Spelbloggare Publicerat: 11 juli 2019

Underbara premiärtider! Startskottet för danska Superliga tas under fredagskvällen och då tar titelaspiranten Midtjylland emot mittentippade Esbjerg på MCH Arena. Blir det tätare än vad oddssättarna vill tro?

Annons:

Fredagsmatch och den stora premiären innan resterande lag i Superliga spelar under söndagen. Under en i övrigt blek sportkväll blir det här det solklara TV-valet – 19:00 på Viaplay.

Upphaussade som den främsta utmanaren till Köpenhamn är det som Midtjylland tar avstamp in ett nytt spelår, efter att ha blivit tvåa den förra upplagan och säsongen dessförinnan tagit en storartad titel. Klubben har sedan de 15 senaste åren varit det stora utropstecknet i dansk klubbfotboll.

Esbjerg är en desto mer anonyma, mittentippade, men har ändå ett flertal spännande yngre förmågor i spelartruppen och man hoppas att dessa ska kunna att nästa kliv. Den före detta Malmö FF-spelaren, Markus Halsti, 35, är försvarslinjens stora kugge och han har även ett förflutet i just Midtjylland.

Lagen möttes faktiskt i en vänskapsmatch häromveckan och då vann Esbjerg med två mål mot noll. Anmärkas ska emellertid att det var just det, en match i vänskapens tecken, och att det roterades friskt från båda sidor. Dessutom mötte de varandra i fjolårets säsongsavslutning, en betydelselös historia, och även den vann Esbjerg – också på MCH Arena.

Gästerna håller det tätt – plusspelas

Midtjylland har ett vassare material, absolut. Stärkta av att spela inför deras hemmapublik i en premiärmatch ska favoritskapet därför ses som starkt – men kanske inte precis såhär starkt?

När siffrorna för det raka spelet är nere och nosar på siffror runt 1,50 är det istället bättre att titta på skrällspelen. Esbjerg är långtifrån någon lättviktare och ska en bra dag på jobbet onekligen kunna göra det svårt för Midtjylland.

Och som bekant tenderar premiärer vara lite mer ovissa än vanliga serielunksfajter. Vad det handlar om; nerver, ringrostighet eller annat är svårt att säga, men faktum kvarstår. Brukar oftast bjudas på ett par större skrällar.

Tycker helt enkelt inte att skillnaderna ska betraktas som såhär stora på förhand… Slutsats?

Hos Betsson spelar vi Esbjerg +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar matchen med uddamålet – till fina 1,79 gånger pengarna. Värde 10-15 punkter nedåt.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Esbjerg +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, fredag 12/7
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.