Speltips inför Mjällby – Falkenberg 14/3: Skrällarnas kvartsfinal (uppskjuten)

Spelbloggare Publicerat: 13 mars 2020

Storskrällarna Mjällby AIF och Falkenberg drabbar samman i Svenska Cupen-kvartsfinal på ett ekande tomt Strandvallen – och vi har identifierat ett fint speltips, med val av sida, till vad som komma skall.

  Spela den raka ettan till 2,10!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det var sannolikt få som trodde att Mjällby och Falkenberg skulle ta sig vidare till Svenska Cupens slutspelsfas, men det är bara att höja på hatten för vad de åstadkommit hittills och den eventuella vinnaren kommer alltså få spela semifinal.

Den till året allsvenska nykomlingen, MAIF, har verkligen visat att formen är konserverad från fjolårets succé i Superettan. Sandviken städades av med 3-1, Dalkurd krossades med fem mål mot noll och på bortaplan besegrades de svenska mästarna, Djurgården, med 2-1 i den avgörande bataljen. Helt rättvist, dessutom.

Cupfotboll är cupfotboll och där tenderar det att bjudas på en del skrällar, men den mognad och de kvalitéer som Mjällby visar upp höjer förstås tempen inför Allsvenskan och cupslutspelet.

Falkenberg, efter vinster över Halmstad samt Tvååker, lyckades hålla emot och eftersom förlustsiffrorna enbart skrevs till uddamålet, 0-1, i den avslutande matchen mot IFK Norrköping kom man ovanför desamma på bättre målskillnad. Också en alldeles fantastisk prestation.

Annons:

MAIF väger tungt

Vi är starkt förtjusta i Mjällby och av vad de bevisat hittills. Tre vassa prestationer och inte minst med bortavinsten över DIF – med kontroll och kvalitet. Anfallsspjutet Mamudu Moro har antecknats för fyra baljor och har verkligen vuxit in i kostymen efter ett misslyckat fjolår i Helsingborg.

Det finns även andra som stått starka. Hela försvaret. Talangfulle Besard Sabovic på mitten. Bland andra.

På hemmaplan, trots tomma läktare på grund av coronaviruset, ska Mjällby ses som favoriter, menar vi.

Absolut, det faktum att Falkenberg lyckades krångla sig vidare är imponerande – men det var med visst flyt och utan att stå för en i närheten av lika sprudlande fotboll som Mjällby gjort. Får det tufft här?

Allt över dubbla insatsen för den raka ettan är värt att testa och när Coolbet då bjuder till med 2,10 gånger smeten är det bara att hugga.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – alltid höga odds på svensk sport!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Mjällby vinner, rak etta
Odds: 2,10
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 14/3
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons:


Annons: