Speltips inför MK Dons – AFC Wimbledon 7/9: Djupt infekterat möte

Spelbloggare Publicerat: 4 september 2019

Få relationer är så infekterade som den mellan Milton Keynes Dons och AFC Wimbledon, som tillsammans verkade under namnet Wimbledon F.C. Lördagens match dem emellan är därför ett solklart TV-val.

Annons:

Wimbledon F.C. köptes upp, klubben flyttade till Milton Keynes och blev MK Dons. Motreaktionen blev att en stor del av supporterskaran lämnade klubben och bildade AFC Wimbledon – en framgångshistoria som får vilken fotbollsfantast som helst att imponeras och värmas.

Rivaliteten klubbarna emellan är extremt infekterad, av fullt naturliga orsaker. Trots att de båda spelar i tredjedivisionen, League One, är det ett av årets mest uppsnackade av händelser i fotbolls-England.

Och om ni vill se matchen, med start redan 13:00 under lördagen, visas den helt utan kostnad hos Unibet, Annons: som ni via oss på Spelbloggare.se får en välkomstbonus om 500% upp till 500 kronor hos. Det vill ni inte missa.

De sportsliga förutsättningarna höjer dessutom tempen rejält inför vad som komma skall. AFC Wimbledon har fått en mardrömsstart på League One; kryssat två matcher och förlorat fyra. Väntar således på den första fullpottaren och står på platsen som tredjejumbo.

MK Dons har varit som en bergochdalbana under serieupptakten, blandat friskt. Av fem matcher är två vunna och tre förlorade. Kurvan pekar för närvarande nedåt efter dubbla torskar; 0-4 mot Peterborough United FC och 1-2 mot Accrington Stanley.

Positivt, för båda parter, är att de har hela trupperna intakta och kan ställa ut de bästa möjliga startelvorna. Förändringar i startelvorna är dock mer än sannolika.

Annons:

Derbykaraktär

Ett MK Dons i nedåtspiral och ett AFC Wimbledon som inte vunnit på de sex inledande matcherna och dessutom förlorade EFL Trophy-matchen mot Brighton U21 i veckan. Svår press.

Matcherna klubbarna emellan har varit av oerhört tät och målsnål karaktär de senaste åren, med fem av de fyra senaste under 2,5 mål. Precis som i rivalmöten av denna typ blir det ofta mer duellspel och kampmoment snarare än skönspel.

Gästerna har inte förmått att måla på två matcher och fastän MK Dons matcher hittills varit målrika, tror vi på en annorlunda historia här – med en så pass annorlunda match på menyn.

Den som spelar live kan säkert hitta intressanta kortspel, när man fått lite känn på karaktären av matchen, men på förhand värderar vi ett målspel vara att föredra.

0-0, 1-0 eller 1-1?

Under 2,5 mål spelas hur som helst till strax över dubbla insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 500 kronor i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, lördag 7/9
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.