Speltips inför Monterrey – Liverpool 18/12: Klubblags-VM!

Spelbloggare Publicerat: 18 december 2019

Liverpool reser till Qatar och Doha för klubblags-VM-semifinal mot mexikanska Monterrey med deras toppade spelarmaterial. Ska väl vinna utan större problem här?

Annons:

Valet var Ligacupen eller klubb-VM – var skulle krafterna prioriteras? Under tisdagskvällen, innan detta speltips var skrivet samt publicerat, möter de Aston Villa i det förstnämnda och under onsdagen vankas denna match mot Monterrey, dit de tar med sig a-laget.

Givetvis är det problematiskt att de hamnat i en situation där de behövt välja vad som är av störst betydelse och att en titelchans således kan sumpas helt i onödan, men fallet är som sådant och klubb-VM har de med andra ord stora förhoppningar inför.

Med till Doha är emellertid inte Joel Matip, Dejan Lovren, Fabinho eller Nathaniel Clyne, som är skadelistade. Georginio Wijnaldum och inte minst Virgil van Dijk har båda haft småproblem och skulle kunna behöva stå åt sidan. Gällande den senare nämnda tyder dock rapporterna på att han är redo för spel.

Liverpool är ett av världens i särklass bästa – om inte det – lag just nu. De kommer spela Champions League-slutspel och har på 17 Premier League-matcher vunnit 16 samt spelat en oavgjort. Det placerar förstås dem som odiskutabel herre på täppan.

Så, vilka är Monterrey? De spelar i den mexikanska förstadivisionen, är där på en åttondeplats och tillhör den något bättre skaran av lag – men har en bit upp till den absoluta toppen, som situationen är nu. Ett välbekant namn är anfallaren, holländska Vincent Janssen, som innan spelade i Tottenham Hotspur. Fem mål på 17 matcher, om än bara sex från start, har han antecknats för.

Aviles Hurtado är skadelistad för mexikanarna och nämnda Janssen står som tveksam.

Annons:

TV-peng på Liverpool

Utan överdrivet djup insyn i den mexikanska fotbollen, kan man slå fast att Monterrey inte hade haft någon framträdande roll i Premier League och Liverpool, med tanke på att turneringen uppenbarligen är högt prioriterad, borde därför ta hem det här utan större problem.

Nu har de dessutom ett längre matchuppehåll efter kvällen, så det finns ingen anledning till att inte gå all in. Kommer ställa ut bästa möjliga startelva.

Observera också att matchen spelas på neutral plan. Då blir det troligen extra tydligt att Liverpool ska greppa taktpinnen, kontra om matchen hade spelats i Mexiko.

Det är fantastisk form som Liverpool visar prov på; har vunnit fem raka matcher och hållit nollan i de tre senare av dessa – 2-0 mot Aston Villa samt RB Salzburg och 3-0 mot AFC Bournemouth.

Något ovisst blir det förstås, men en liten peng är värt att lägga på Liverpool inför matchen. En TV-peng för att höja tempen? De spelar med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två bollar – till 1,65x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Liverpool -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,65
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, onsdag 18/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: