Speltips inför New York RB – Vancouver Whitecaps 23/5: Nattmacka

Spelbloggare Publicerat: 22 maj 2019

Ganska uddlösa Vancouver Whitecaps besöker New York RB på Red Bull Arena när det står nattfotboll från amerikanska MLS på schemat – och vårt speltips inför matchen hämtas från målmarknaden. Proppen ur eller tillknäppt?

Annons:

Är du en nattsuddare? 02:00 är det avspark denna MLS-natt och matchen mellan New York RB samt Vancouver Whitecaps ser ni bäst i streamingtjänsten Strive. Spetsa till det hela med ett spel på vad som komma skall – tipset har vi!

Det handlar om Eastern mot Western Conference. New York RB har med ett facit om 5-2-5 varken stuckit ut åt det ena eller andra hållet på den fronten, men vad som är uppseendeväckande är hur de från en total svacka lyckats finna formen; vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Senast värjdes Atlanta United undan med 1-0 på hemmaplan.

Ett formstarkt värdskap möter alltså ett desto mer svårbedömt Vancouver Whitecaps, som förvisso också bättrat på deras siffror – men utan att direkt imponera. Över de 13 spelade matcherna är blott tre vunna, fyra har slutat lika och sex förlorats, vilket placerar dem under playoffområdet.

Senast kommer Whitecaps från ett 1-1-kryss när Sporting CP besöktes där kvitteringsbaljan kom i sista sekunden efter nästan en hel halvlek med en man mer på planen. Ger energi för denna batalj?

Gästerna har en kvintett av spelare skadelistade; Jasser Khemiri, Yordy Reyna, Jon Erice, Lass samt Matthew Baldisimo. New York RB saknar Florian Valot, skadad, samt avstängde Tim Parker. Osäkert runt Aaron Long, Vincent Bezecourt och Bradley Wright-Phillips.

Statistiken talar sitt klara språk: 9/10 senaste under linan

Vancouver Whitecaps stora huvudvärk har varit den impotenta offensiven; 12 mål på 13 matcher – minst till antalet i hela Western Conference. Under all kritik. Däremot släpps relativt lite till och av klubbarna under topp tre minst till antalet: 16 stycken. Matchsnittet är med det på ~2,15 mål.

Även New York RB har varit ett av MLS mindre underhållande lag att följa såhär långt, i bemärkelsen av mål. Deras matcher har ett snitt om ~2,58 mål och ser vi till den senaste matchen mot Atlanta United imponerade försvarsspelet stort; en man mindre på planen i 65 minuter och trots det en 1-0-vinst.

Så, varför skulle det inte kunna bli målsnålt även denna natt? Gästerna väntas komma ut med en tillbakalutad inställning till matchen; försöka täppa till defensivt och i första hand försöka hålla nollan intakt. Faktum är att nio av deras tio senaste matcher innehållit max två mål.

Vårt speltips blir under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – till oddset 1,74 hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 02:00, torsdag 23/5
TV: 
Stream:  strive logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.