Speltips inför Newport – Leicester 6/1: Trots skillnaderna – tajt historia

Spelbloggare Publicerat: 6 januari 2019

Det skriker inte direkt målpartaj om FA-cupmötet mellan Newport County, som hittas i fjärdedivisionen, och Leicester City. Här är det enkelt att ta sida på målmarknaden.

Annons:

Newport County har fallit ner i en djup dipp, där de från december månad och framåt spelat fem League Two-matcher och på dessa förlorat fyra samt kryssat en. Nu har de fått vila över två veckor och kunnat samla krafterna. Och ännu har inte hoppat om en uppflyttningsbiljett sinat…

Här i FA-cupen har två amatörklubbar passerats och nu tar det mest sannolikt stopp. Det skiljer trots allt flera divisioner mellan Newport County och Leicester City.

Leicester levererar på en helt väntad nivå; är uppe på den övre tabellhalvan av Premier League och det är inte omöjligt att en plats ut i Europa kan spelas hem.

Lite fram och tillbaka, upp och ner, är det ändå runt Leicester. Efter vinster över Manchester City samt Chelsea åktes en extremt oväntad hemmaförlust mot Cardiff City, 0-1, på och sedan var det tillbaka på vinnarspåret i det nya årets första framträdande. Everton besöktes och värjdes undan med de omvända siffrorna från torsken innan.

Statusen runt Jamie Vardy liksom Wes Morgan är osäker inför matchen, men den förstnämnda väntas oavsett vad inte medverka från start när man nu får chansen att rotera i startelvan. Daniel Amartey och Matty James hittas på skadelistan. Newport har försvarspjäsen Dan Butler avstängd samt Joss Labadie i riskzonen att behöva stå åt sidan.

Newport stretar emot

FA-cupen är i allmänhet skrällbetonad. Det vet vi om.

Nu tror vi att Leicester, som den oerhört mycket bättre parten, rotation till trots, kommer lösa situationen och avancera vidare till nästa slutspelsfas i FA-cupen – men kanske inte utan att få kämpa för det hela.

Det handlar om en match som är klart större för Newports del och vi kan räkna med en påeldande hemmapublik. De kommer i såväl första, andra som tredje hand se till att försöka hålla tätt bakåt och försöka sticka upp i enskilda attacker.

Till följd av det stora favoritskapet för Leicester, har värdeluckor dykt upp på målmarknaden.

Under 3,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt tre baljor – spelas till 1,81x hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 17:30, söndag 6/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.