Speltips inför Östers IF – Malmö FF 25/2: Nyckelmöte i cupen

Simon Pålsson Publicerat: 25 februari 2019

Det blev en riktig baksmälla till insats hemma mot Degerfors senast. Hur kan Malmö FF hantera måndagens baksmälla när det är Östers IF som väntar?

Annons:

Svenska Cupen har en synnerligen utsträckt omgång den här helgen och för oss fotbollsälskare är det såklart ett mycket härligt upplägg. Det gör att vi hela vägen in på måndagskvällen kan njuta av fotboll från den svenska tävlingssäsongen. Det tackar vi grundligt för.

Ett av två möten på måndagen spelas i Tipshallen i Växjö. Det är med andra ord talas om en inomhusmatch på plastbaserat underlag. Minsann!

Malmö FF har då fått ett par vilodagar efter torsdagens möte på Stamford Bridge då laget åkte ur Europa League-slutspelet. Över 180 minuter var MFF det klart svagare laget, men stod ändå för två mycket fina insatser som visar att laget ligger en bra bit före övriga svenska lag. Det är också tydligt att den generella fysiska nivån är väldigt bra för att vara så tidigt på säsongen. Hur kan MFF utnyttja det?

En baksmälla igen

Förra veckan vann Malmö FF med uddamålet hemma mot Degerfors i den första omgången i Svenska Cupen. Det var ett direkt undermålig insats av ett reservbetonat MFF som hade svårt att alstra tillräcklig energi bara några dagar efter urladdningen hemma mot Chelsea. Nu står laget inför exakt samma utmaning igen.

Problemet den här gången är att motståndet förmodligen är lite, lite bättre. Samtidigt spelas matchen på bortaplan, inomhus och inför ännu sämre publiktryck (vad vi förmodar). Det finns många aspekter som talar för att MFF kan få svårt att få upp energin. Räkna också med att flera spelare vilas, däribland Markus Rosenberg.

Östers IF öppnade gruppspelet med en tung vinst borta mot Falkenberg. Det gör att det nu är Växjölaget som är den främsta utmanaren om gruppspelet. Det här är rent av lite av en gruppfinal. Underskatta alltså inte hemmalaget.

Östers IF +2 spelas till 1,98 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 5ad00 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Östers IF +2
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 25/2
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.