Speltips inför Parma – Roma 16/1: Sista Coppa Italia-åttondelen

Spelbloggare Publicerat: 16 januari 2020

Den sista kvartsfinalisten ska koras i italienska Coppa Italia – och det står mellan Parma FC samt AS Roma. Här menar vi oddsen ha plitats ned skevt, varpå en skrällposition ser ut som det sundaste av alternativ.

Annons:

Annons: Gratis stream: Se matchen hos spelbolaget ComeOn – och få, via oss, 1 500 kronor att spela för med en insättning på så lite som 500 kr.

Åttondelsfinalerna i den italienska cupen har duggat tätt under veckan och slutrefrängen tas från Stadio Ennio Tardini. Ett av spelårets utropstecken i form av Parma mot storklubben, ett Roma ur form. Det kan bli på tal om en riktigt batalj här.

Parma har presterat absolut maximalt med den förhållandevis tunna och ospetsiga trupp som tränaren Roberto D’Aversa fogar över. Veckans 2-0-vinst hemma över Lecce innebär ett avstånd om blott pinnen upp till Europaregionen i Serie A – och nu hoppas man sätta ännu starkare avtryck med en succé på cupscenen.

Men det är såklart en annan typ av match som väntar, kontra i de tidigare omgångarna. Där har Frosinone samt Venezia skickats ut. Båda dessutom på hemmaplan.

God tajmingen kan det däremot vara att ställas mot just Roma, som har en tendens att svänga rejält såväl under som i matcherna. Starten på 2020 har inte varit någon höjdare med dubbla förluster; mot Torino samt Juventus – båda på hemmaplan. Revansch nu?

Annars är Roma med i den tajta kampen om Champions League-biljetterna, alltså precis som väntat. Enbart målskillnaden håller dem nedanför topp fyra. Om runt en månad vankas det Europa League-slutspelsdubbelmöte mot belgiska Genk och förhoppningarna är givetvis stora även i det inhemska cupspelet.

Annons:

Parma kan skrälla – omotiverade favoritodds

Relativt lite skiljer lagen åt i Serie A-tabellen. På pappret, spelare för spelare, är skillnaderna förstås att beakta som större än vad siffrorna vill ge sken av – men det handlar också om att få lagmaskineriet att snurra på.

Precis detta har Parma lyckats alldeles fenomenalt med. Den brutala förnedringen man åkte på mot Atalanta i samband med årsskiftet följdes direkt upp med en seger. Moralstärkande.

Gällande Roma har alltså det nya året inletts med dubbla förluster, hemma i Rom, och även om spelet periodvis lovat en del är det oroväckande fakta. Den offensiva effektiviteten har varit under all möjlig kritik. Därutöver slarv bakåt i banan.

I ett utslagsmöte som detta, med Parma som värd för matchen, har vi svårt att köpa Roma som så pass stora favoriter att det raka spelet på dem ska stå i under dubbla insatsen. Därför blir det skrällinvesteringarna som lockar.

Parma spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – till 1,93 x insatsen hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365 – Få upp till 1 000 kr i spelkrediter!
Regler & villkor gäller. +18 år för spel. Stodlinjen.se. Se hemsidan för fler detaljer. 

Annons:

Speltips:

Speltips: Parma +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93
Bolag: Bet365 (Regler & villkor. +18 år. Stodlinjen.se.) 
Spelstopp: 21:15, torsdag 16/1
TV: 
Stream:  unibettv logo

 

Annons:


Annons: